Εκτός έδρας νίκη και πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος για την Κηφισιά
Φωτογραφία: kifisiafc.gr
Αθλητισμός

Εκτός έδρας νίκη και πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος για την Κηφισιά

Το καλύτερο ξεκίνημα έκανε η ομάδα της Κηφισιάς στη νέα αγωνιστική περίοδο, καταφέρνοντας να πάρει σπουδαία εκτός έδρας νίκη από τον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 2-0 και να σφραγίσει το εισιτήριο για την 4η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη έδειξαν από νωρίς πόσο καλά είχαν δουλέψει γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά και πόσο ήθελαν τη νίκη, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Με πολύ καλές συνεργασίες, εξαιρετική αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, βρήκαν δύο γκολ (ένα σε κάθε ημίχρονο) και έφτασαν στην τελική επικράτηση», όπως αναφέρει η ομάδα των Βορείων Προαστίων στον ιστότοπό της.

Η Κηφισιά άνοιξε το σκορ στο 39′ χάρη στο αυτογκόλ του Κώστα Τσαμούρη -μετά από σέντρα του Μαντί Ταλάλ– και έκανε δύο τα τέρματά της στο 64′ με τον Ανδρέα Τεττέι.

Στην 4η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Κηφισιά θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα της Ιεράπετρας.

Η περιγραφή του αγώνα

Η περιγραφή του αγώνα, όπως ανέβηκε στον ισότοπο της ομάδας της Κηφισιάς, έχει ως εξής:

Η Κηφισιά ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και απείλησε άμεσα τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο 4′ της αναμέτρησης ο Ανδρέας Τεττέι έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 19′ ήρθε νέα καλή στιγμή με τον Γκρέγκρα Σλίρτσαν να αποκρούει την κεφαλιά του Κυριάκου Μαζουλουξή (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντί Ταλάλ).

Ο Απόλλωνας Σμύρνης κατάφερε να ισορροπήσει κάπως τον ρυθμό στα λεπτά που ακολούθησαν και να απειλήσει την άμυνα της Κηφισιάς. Ο Γουίλσον Εσπάνια πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ματέους Μπαρμπόσα παρενεβλήθη στην πορεία της μπάλας και έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ στο 26ο λεπτό. Η Κηφισιά δεν σταμάτησε να πιέζει ψηλά και να κυνηγά το γκολ, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντί ταλά στο 35′ να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αυτό που έψαχναν οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη το βρήκαν, εν τέλει, στο 39′ της αναμέτρησης. Ο Νίκος Πέιος τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Μαντί Ταλάλ κι αυτός έκανε αμέσως τη σέντρα, με τον Κώστα Τσαμούρη να βρίσκει την μπάλα με το πόδι και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Μετά από την ανάπαυλα, η Κηφισιά συνέχισε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό, έχοντας την μπάλα στη δική της κατοχή, σε μεγάλο βαθμό. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη κρατούσαν με συνέπεια τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου, πριν “χτυπήσουν” για δεύτερη φορά. Στο 64′ ο Αντώνης Παπασάββας βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ανδρέα Τεττέι, ο οποίος κέρδισε την προσωπική μονομαχία με τον αντίπαλο αμυντικό, βρέθηκε απέναντι στον Γκρέγκρα Σλίρτσαν και να τον νίκησε για να κάνει το 2-0 για την Κηφισιά.

Επτά λεπτά αργότερα, η Κηφισιά απείλησε ξανά την εστία του Απόλλωνα Σμύρνης, με την κεφαλιά του Μιχάλη Κουιρουκίδη όμως να καταλήγει άουτ.

Από εκεί κι έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Κηφισιά να μην απειλείται και τον Απόλλωνα Σμύρνης να ολοκηρώνει την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Άντονι Φατιόν στο 85ο λεπτό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τάτσης): Σόρτσαν, Λούι (56′ Ερέρα (84′ Ράιτ), Κοροβέσης (56′ Οντόνε), Τσελεπίδης, Τσαμούρης (76′ Μωραΐτης), Ντομίνγκες, Φατιόν, Λούσινγκερ (56′ Χαλίμι), Παπαγεωργίου, Εσπάνια, Σίγκεβιτς.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Σωτηράκος, Μπαρμπόσα, Μαζουλουξής, Να, Νοικοκυράκης, Πέιος (56′ Παυλάκης), Παπασάββας, Ταλάλ (69′ Πρίτσας), Κουιρουκίδης (87′ Παναγιώτου), Τεττέι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet