Η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς πατέρες της Ρουμανίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Κοινωνία

Η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς πατέρες της Ρουμανίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Eστία Πατερικών Μελετών, η  Ιερά Κοινοβιακή Μονή Πάλτιν Πέτρου-Βόντα Ρουμανίας και οι εκδόσεις «ΑΘΩΣ» προσκαλούν στην παρουσίαση του τόμου «Ζωή Θυσιαζόμενης Αγάπης, Γέρων Ιουστίνος Πίρβου».

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό η ζωή και το έργο ενός από τους πιο σεβαστούς και αγαπητούς στη Ρουμανία πατέρες των ημερών μας, ο οποίος κατέκτησε την πνευματική ελευθερία ζώντας εν αιχμαλωσία και στήριξε τον δοκιμαζόμενο λαό, αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και θα προλογίσει ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φωτόπουλος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αθηνών, εκ μέρους της Εστίας Πατερικών Μελετών, συνδιοργανώτριας της εκδήλωσης. 

Για την παρουσίαση του τόμου θα έρθουν από τη Ρουμανία και θα μιλήσουν άνθρωποι που γνώρισαν τον Γέροντα από κοντά και συγκεκριμένα:

Η Γερόντισσα Ιουστίνα, ηγουμένη της Ι.Μ. Πάλτιν-Πέτρου-Βόντα, της μεγαλύτερης γυναικείας κοινοβιακής μονής της Ρουμανίας.

Ο π. Στέφανος Μίντεα (p. Stefan Mindea), αρχιδιάκονος στην Ιερὰ Επισκοπή Τόμιδος και ιατρὸς νευροχειρουργός, πνευματικό τέκνο του Γέροντος.

Η σκηνοθέτης Carmen Olaru, δημιουργός ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένης στην ζωή του Γέροντος.

Την έκδοση θα παρουσιάσει η μεταφράστρια του έργου Χαρά Λιαναντωνάκη.

Στη συνέχεια θα προβληθεί σχετική ταινία και θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet