Να «ξεμπλοκάρει» τις διαδικασίες εξασφάλισης εξοπλισμού του ΕΚΑΒ επιχειρεί ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Να «ξεμπλοκάρει» τις διαδικασίες εξασφάλισης εξοπλισμού του ΕΚΑΒ επιχειρεί ο Γ. Πατούλης

Θέματα που αφορούν στη διαδικασία επίσπευσης της προμήθειας 52 ασθενοφόρων και 8 κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευσταθίου και των συνεργατών τους.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», έχει επιλέξιμο προϋπολογισμό ένταξης 4.340.000,00 ευρώ, ενώ περιήλθε σε δικαστική εμπλοκή κατά τη φάση του διαγωνισμού με άμεσο κίνδυνο να απενταχθεί σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι τρόποι και οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της προμήθειας του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, Δημήτρη Δρόση, να υλοποιηθούν άμεσα μια σειρά από βήματα μέσω των οποίων θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που είναι σε εξέλιξη και θα επιτρέψει σε πρώτη φάση την εξασφάλιση της προμήθειας των 8 κινητών μονάδων και σε δεύτερη των 52 ασθενοφόρων.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση ο περιφερειάρχης τόνισε:

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών εξασφάλισης εξοπλισμού που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση της επείγουσας πρωτοβάθμιας φροντίδας στους πολίτες της Αττικής. Θεωρούμε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, καθώς δίδεται η δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής ασθενών. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια παροχής αποτελεσματικής διασωστικής παρέμβασης. Φαινόμενα καθυστερήσεων και εμπλοκών που σημειώνονται εδώ δεκαετίες θα πρέπει να λάβουν τέλος. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους πολίτες της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet