Περιφέρεια Αττικής: Στο ΠΕ.ΣΥ οι «εργατοπατέρες» στράφηκαν εναντίον των εργαζομένων που «έβαλαν πλάτη» στη διάρκεια της πανδημίας
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Στο ΠΕ.ΣΥ οι «εργατοπατέρες» στράφηκαν εναντίον των εργαζομένων που «έβαλαν πλάτη» στη διάρκεια της πανδημίας

Ότι «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η υποκρισία των αριστερών και κεντροαριστερών παρατάξεων, καθώς στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δίστασαν να απορρίψουν πανηγυρικά την πρόταση της διοικούσας παράταξης για νομική στήριξη των συμβασιούχων ΙΔΟΧ που προσελήφθησαν στην Περιφέρεια για τις ανάγκες της πανδημίας, κατά την εκδίκαση των δικαστικών τους προσφυγών» αναφέρει η περιφερειακή αρχή Αττικής.

Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή αναφέρει:

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, η παράταξη της κυρίας Δούρου, όσο και η προσκείμενη στο ΚΚΕ, οχυρώθηκαν πίσω από το λευκό – ο κ. Σγουρός προτίμησε να καταψηφίσει ανοιχτά την πρόταση – για να στραφούν κατ΄ουσίαν εναντίον των εργαζομένων της Περιφέρειας, οι οποίοι “έβαλαν πλάτη” στην πιο δύσκολη συγκυρία που αντιμετώπισε η χώρα, στελεχώνοντας τις αποψιλωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Με την υποκρισία τους καταπάτησαν και τις ίδιες τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές τους, δεν δίστασαν όμως να καταπατήσουν τα αιτήματα των ανθρώπων που, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται.

Επιτέλους έπεσαν οι μάσκες. Φάνηκε ποιος στηρίζει ουσιαστικά τους εργαζόμενους και ποιος σκιαμαχεί και “αγωνίζεται” μόνο στα λόγια, κρυπτόμενος πίσω από συνδικαλιστικές θέσεις και κομματικές ιδεοληψίες. Οι εργαζόμενοι πλέον γνωρίζουν.

Και αυτό που γνωρίζουν, είναι ότι η διοίκηση της Περιφέρειας απαντά με λόγια καθαρά, χωρίς παλινδρομήσεις και με πράξεις που στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Σε όλη μας την πορεία, έχουμε αποδείξει ότι παραμένουμε πιστοί στη διαφάνεια των διαδικασιών, ιδίως όταν αφορά στην πρόσληψη προσωπικού. Σε αντίθεση όμως με τους αυτόκλητους “εργατοπατέρες”, εμείς δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους. Αυτό που ζητάμε είναι η δίκαιη αντιμετώπιση των συμβασιούχων ΙΔΟΧ που υπηρέτησαν την κοινωνία στη δίνη της πανδημίας. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, που εξασφαλίζουν την αξιοκρατική επιλογή του προσωπικού στο δημόσιο, με αντικειμενικά κριτήρια. Ζητάμε σταθερά την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ προσωπικού για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που έχει αποδυναμωθεί από την κινητικότητα. Σε αυτή τη διαδικασία, θεωρούμε λογικό και δίκαιο να υπάρξει ειδική μοριοδότηση για αυτούς τους συμβασιούχους, που πρόσφεραν αποδεδειγμένα άριστες υπηρεσίες τους με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών.

Σε αυτή μας τη θέση είμαστε σταθεροί, με σεβασμό τόσο προς τους εργαζομένους, όσο και προς την κοινωνία».

Τι προβλέπει η απόφαση του ΠΕ.ΣΥ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση παρέχεται ειδική πληρεξουσιότητα – εντολή στους δικηγόρους της Περιφέρειας: 

Α. Να παραστούν ενώπιον του κατά τόπον αρμόδιου Μονομελούς Πρωτοδικείου (Αθηνών ή Πειραιώς), κατά τις δικασίμους που έχουν ορισθεί ή θα ορισθούν ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε δικάσιμο που θα οριστεί κατόπιν ματαίωσης της συζήτησης αυτής ή απόσυρσης και επαναφοράς με κλήση και θα αφορούν αγωγές συμβασιούχων (ΙΔΟΧ) υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και να δηλώσουν ότι η Περιφέρεια Αττικής:
 
1. Αναγνωρίζει ότι από το πρώτον της πρόσληψής τους και κατά τα εκτιθέμενα επίδικα χρονικά διαστήματα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Περιφέρειας. 
2. Αναγνωρίζει ότι συνδέονται οι εργαζόμενοι με την Περιφέρεια Αττικής με μια εξ αρχής ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. 
  
Β. Να παραστούν ενώπιον του κατά τόπον αρμόδιου Μονομελούς Πρωτοδικείου (Αθηνών ή Πειραιώς), κατά τις δικασίμους που έχουν ορισθεί ή θα ορισθούν ή σε οποιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε δικάσιμο που θα οριστεί κατόπιν ματαίωσης της συζήτησης αυτής ή απόσυρσης και επαναφοράς με κλήση και θα αφορούν ασφαλιστικά μέτρα συμβασιούχων (ΙΔΟΧ) υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και να δηλώσουν ότι η Περιφέρεια Αττικής:
  
1. Αναγνωρίζει ότι από το πρώτον της πρόσληψής τους και κατά τα εκτιθέμενα επίδικα χρονικά διαστήματα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Περιφέρειας. 
2. Αναγνωρίζει ότι υφίσταται επείγον για τη συνέχιση της απασχόλησής τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να μην διασαλευτεί η εύρυθμη λειτουργία τους εξαιτίας της υποστελέχωσής τους σε μόνιμο προσωπικό.

Γ. Πατούλης: «Οι συμβασιούχοι έβαλαν πλάτη στην εθνική προσπάθεια της χώρας»

«Εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην πράξη. Ούτε λαϊκίζουμε ούτε επιλέγουμε τη διγλωσσία όπως κάποιοι άλλοι που την ώρα του αγώνα, κρύβονται πίσω από τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα, εξυπηρετώντας τις κομματικές τους παρατάξεις. Θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε πολιτικά, γιατί πάνω απ’ όλα βάζουμε τις ανάγκες των πολιτών και όχι τη συνδικαλιστική σπέκουλα » ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης, στην κεντρική του εισήγηση κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια και αφού έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή στις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσελήφθησαν οι συμβασιούχοι λόγω των έκτακτων αναγκών της πανδημίας αλλά και στις δύο παρατάσεις που δόθηκαν από το υπ. Εσωτερικών στις συμβάσεις τους, κατόπιν και σχετικών πιέσεων της Περιφέρειας, της ΕΝΠΕ αλλά και της ΚΕΔΕ, εστίασε στο μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης στην Περιφέρεια.

«Ζητάμε χρόνια προσωπικά αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με συνέπεια να έχουν αφυδατωθεί οι υπηρεσίες μας σε ποσοστό 40%, ενώ σε νευραλγικές υπηρεσίες της Περιφέρειας το ποσοστό υποστελέχωσης αγγίζει το 70%» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πάρουμε μία απόφαση καρδιάς για αυτούς τους ανθρώπους που έβαλαν πλάτη στην εθνική προσπάθεια της χώρας. Εμείς τους στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και σε επανειλημμένες ανακοινώσεις μας υπογραμμίσαμε αφενός τη σημασία να παραμείνουν στις θέσεις τους προκειμένου να μη διασαλευτεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και αφετέρου την ανάγκη να υπάρξει δυνατότητα μοριοδότησης τους, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας που αποκόμισαν σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων για τη στελέχωση φορέων Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet