Στον Δήμο Πεντέλης εκμισθώνεται απευθείας το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
Πεντέλη

Στον Δήμο Πεντέλης εκμισθώνεται απευθείας το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Το ακίνητο «Ροδοδάφνη Πεντελης» (Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας) εκμισθώνεται απευθείας στον Δήμο Πεντέλης σύμφωνα με την υπ. αρ. 10836/09/08/2024 απόφαση της ΕΤΑΔ, η οποία, εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2024.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 20 έτη και μέσα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα προβεί σε εργασίες μελετών, αδειοδότησης, αποκατάστασης και ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του ακινήτου και του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων του Δήμου.

«Ένα απο τα εμβληματικά τοπόσημα του Δήμου Πεντέλης, που συνδέεται με ιστορικά γεγονότα, μύθους και θρύλους των αρχών του 19ου αιώνα και παράλληλα εκφράζει τη λειτουργία της κοινωνίας της εποχής είναι το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας “Ροδοδάφνη”. Η απόδοσή του στους δημότες της Πεντέλης αποτέλεσε για τη διοίκησή μας μεγάλο στοίχημα από την έναρξη της θητείας μας» δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου και πρόσθεσε: «Μέσα σε τόσους λίγους μήνες διοίκησης, κατορθώσαμε να πετύχουμε αφενός μια μίσθωση με το χαμηλό αντίτιμο των 1.000 ευρώ / μήνα -ενώ μέχρι σήμερα η μίσθωση ανερχόταν στις 6.000 ευρώ και αφετέρου μια μίσθωση που μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, και ανταποδοτικά για την κάλυψη του ενοικίου και της συντήρησής του».

Πλέον, η δημοτική αρχή δρομολογεί άμεσα την ένταξη του ακινήτου σε πρόγραμμα  για την ανακαίνιση και ανάδειξή του σε πολυχώρο πολιτισμού και για τον λόγο αυτό καλεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προτάσεις του, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και στη διενέργεια σχετικής διαβούλευσης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet