Έκθεση Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια, στη Γέφυρα του Σόλωνα
Αυτοδιοίκηση

Έκθεση Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια, στη Γέφυρα του Σόλωνα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που φέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Δήμο Χαλανδρίου διοργανώνει Έκθεση Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια από τη Δευτέρα 4 έως και την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, με ολοήμερη λειτουργία, επάνω στη Γέφυρα του Σόλωνα, γέφυρα παιδιών-γέφυρα πεζών, Λ. Κηφισίας & Στ. Δέλτα.

Θα εκτεθούν έργα του Δημήτρη Αρβανίτη για την Οδική Ασφάλεια και των Γ. Εργελετζή, Γ. Φετάνη, Π. Χατζηιορδάνογλου, Κ. Καρνίκη, Α. ΚατσαρούΓ. Μαρκάκη, Ν. Προβιδάκη, Γ. Ρουμπάνη, The Comeback, T. TaraschiΤ. Τούλη, Ν. Τσούτη με θέμα «η Ταχύτητα Σκοτώνει».

Έναρξη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στις 7:00 μ.μ.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Συλλόγου:

  • Για τα παιδιά που χάθηκαν στους δρόμους.
  • Για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν στους δρόμους.

Ένα παιδί είναι ένα παιδί. Δεν είναι κινούμενος στόχος!

Δείτε την πρόσκληση.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση Τύπου του Συλλόγου:

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αυτή τη χρονιά, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015, θα εστιάσει στο θέμα Παιδί και Οδική Ασφάλεια. Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

Αν και η Ευρώπη διαθέτει την πιο προχωρημένη νομοθεσία και τις ασφαλέστερες υποδομές σε σύγκριση με τις άλλες ηπείρους, πάνω από 15.000 νέοι κάτω των 20 ετών χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη δεκαετία 1996-2007, 22.104 παιδιά μέχρι 14 ετών έχασαν την ζωή τους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ΄ αυτά συμπεριλαμβάνονται εξακόσια παιδιά από την Ελλάδα, πράγμα που τοποθετεί τη χώρα μας στη χειρότερη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», που έχει ιδρυθεί και αποτελείται κύρια από συγγενείς θυμάτων τροχαίων, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού των τροχαίων στην Ελλάδα, ανάμεσα σε διάφορες σχετικές δραστηριότητες, θα οργανώσει εκθέσεις αφισών σε διάφορους χώρους.

Οι εκθέσεις αυτές αφορούν αφίσες της Ένωσης Ελλήνων Γραφιστών που έχουν προέλθει από εσωτερικούς τους διαγωνισμούς, με θέμα «Παιδί και Οδική Ασφάλεια» και «Η ταχύτητα σκοτώνει» και άλλες του καταξιωμένου γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη με θέμα την Οδική Ασφάλεια γενικότερα.

Ο χώρος της Γέφυρας του Σόλωνα, γέφυρας παιδιών-γέφυρας πεζών, το λαμπρό αυτό δημιούργημα της Κολεγιακής κοινότητας, που εκφράζει τόσο έντονα τη μερίμνα για την Παιδική Ασφάλεια, αποτελεί ιδανικό χώρο προβολής ενός τόσο ευαίσθητου θέματος αφού καθημερινά διασχίζεται από εκατοντάδες-χιλιάδες παιδιά και είναι για πολλούς το σύμβολο όχι μόνο της απώλειας αλλά και προσπάθειας αποφυγής της.    

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με τους Δήμους Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλανδρίου, την Περιφέρεια Αττικής και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα θα αναρτήσει στη γέφυρα την έκθεση αφισών με το θέμα της οδικής και παιδικής ασφάλειας, στη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2015. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet