Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών» στο «Καμίνι»
Αυτοδιοίκηση

Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών» στο «Καμίνι»

Τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ με θέμα «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι» του Δήμου Γαλατσίου (Καραϊσκάκη 13 & Ρεθύμνης).

Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών»

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή 18:00 – 20:00. Ξεναγήσεις θα διεξάγονται καθημερινά στις 18:30 και τις πρωινές ώρες 11:30-13:00 για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Παιδείας στους αριθμούς τηλεφώνου 210 2143328 και 210 2143407.

Η είσοδος είναι ελεύθεργη για το κοινό.

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Eθνικής Επιτροπής για την Unesco και υπό την ευγενική χορηγία του καταστήματος «Βραζιλιάνος».

Τα έργα καταγράφουν το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων, την παραδοσιακή στολή, που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα, τη δύσκολη εκπαίδευση, τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. Αποτελείται από έξι βασικά έργα – σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων – και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητές τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα αρετής και ήθους.

Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την ορθή ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet