Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ αύριο στη Ραφήνα για τις πυρκαγιές
Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ αύριο στη Ραφήνα για τις πυρκαγιές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, στις 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου (Αραφηνίδων Αλών 12, Ραφήνα), κατόπιν σχετικής απόφασης του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Πατούλη.

Κατά τη συνεδρίαση θα γίνει αποτίμηση των καταστροφών στις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές. Παράλληλα, θα συζητηθεί η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Περιστατικών, καθώς και η διαμόρφωση αντίστοιχου Σχεδίου για κάθε Δήμο, ενώ κατόπιν σχετικής συζήτησης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πρόταση για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των πολιτών που επλήγησαν.

Εν τω μεταξύ σήμερα στις 4 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του κ. Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στον Δήμο Ραφήνας, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των επιπτώσεων της πυρκαγιάς, αλλά και να υπάρξει ένας συντονισμός για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ βρίσκεται από το πρωί στη Ραφήνα όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς, για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις με κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των δραματικών συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Σε μήνυμα του ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «αυτές τις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα απαιτείται ομοψυχία, ενότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet