Ήρθε η ώρα για την 3η Αναδάσωση για το 2020 στην Νταού Πεντέλης
Κοινωνία

Ήρθε η ώρα για την 3η Αναδάσωση για το 2020 στην Νταού Πεντέλης

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, διοργανώνει την 3η δράση Αναδάσωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  28 Φεβρουαρίου 2020 στις 10 π.μ. στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει και το 2020 δυναμικά τις δράσεις αναδάσωσης, βοηθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό Όρος, αναφέρει το γραφείο Τύπου του Συνδέσμου.

Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν μαθητές από τα Διεθνή Δίκτυα (Μαθαίνω για τα Δάση). Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη δράση αναδάσωσης θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια, τα οποία αργότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα έχουν τη δυνατότητα να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν.

«Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβαλλοντολογικής προστασίας, δασοπροστασίας καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα οι μαθητές εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος» τονίζει ο ΣΠΑΠ και προσθέτει:

«Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για άλλη μία φορά, ενισχύοντας με τη δυναμική μας παρουσία την προσπάθεια για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό».

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στους τηλ. αριθμούς: 210 8033622 & 210 6131461.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet