Αναβάθμιση της συνεργασίας τους αποφάσισαν ΠΕΔΑ και ΕΕΤΑΑ
Αυτοδιοίκηση

Αναβάθμιση της συνεργασίας τους αποφάσισαν ΠΕΔΑ και ΕΕΤΑΑ

Με τη διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) είχε πολύωρη συνεργασία επί θεμάτων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα την ευθύνη των οποίων  διαχειρίζεται η ίδια, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, ο διευθυντής Ανάπτυξης, Γιάννης Γούπιος, ο διευθυντής ΤΠΕ και Νέων Τεχνολογιών, Γεώργιος Φαμέλης, η διευθύντρια Έρευνας, Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, Γεωργία Γκόνου, ο προϊστάμενος ΕΦΔ, διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής, Χαράλαμπος Λάμπρου, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ Μιχάλης Κυπραίος. Από την ΠΕΔΑ, εκτός του προέδρου της, Γ. Ιωακειμίδη, συμμετείχε και η ειδική σύμβουλος του, Ειρήνη Κουνενάκη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως, η μητροπολιτική διακυβέρνηση, η κοινωνική οικονομία, η δημιουργία δικτύου πολιτισμού μεταξύ των 66 Δήμων της Αττικής και η ανάδειξη του ψηφιακού πολιτισμού.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για τη διετία 2018-2019 με πρόβλεψη συνεργασίας στα εξής ζητήματα:

  • Θεσμικά (Μητροπολιτική Διακυβέρνηση).
  • Κοινωνικά (με ειδική αναφορά την ένταξη των μεταναστών και το Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τα ασυνόδευτα παιδιά).
  • Διά Βίου Εκπαίδευση (έρευνα αναγκών κατάρτισης αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης σε τρέχοντα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως, ο Νόμος 4412, κ.ά.).
  • Αναπτυξιακά (υποστήριξη/ενίσχυση των μικρών και νησιωτικών Δήμων).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet