Αναβαθμίζονται τρία σημαντικά κτήρια του Δήμου Ζωγράφου
Αυτοδιοίκηση

Αναβαθμίζονται τρία σημαντικά κτήρια του Δήμου Ζωγράφου

Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις στις βίλες Κοτοπούλη, Βουγά και Βοναπάρτη», υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 154.430 ευρώ με ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο έχει ως στόχο την αναβάθμιση τριών σημαντικών οικοδομημάτων του Δήμου Ζωγράφου, που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής και συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των πολιτών.

Παράλληλα, οι βίλες Κοτοπούλη και Βουγά αξιοποιούνται σήμερα ως χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ η βίλα Βοναπάρτη, ως Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών (ΣΚΟ).

Οι παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες και αφορούν στη συντήρηση και στην επισκευή των συγκεκριμένων χώρων, χωρίς να αλλοιωθούν τα στοιχεία που τους καθιστούν ξεχωριστούς, με γνώμονα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή τους, καθώς και την ενίσχυση των δράσεων πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ζωγράφου και θα εκτελεστεί από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet