Ανακοινώθηκε η κατανομή θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους
Αυτοδιοίκηση

Ανακοινώθηκε η κατανομή θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους

Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας παρατέθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του προέδρου του ΟΑΕΔ Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου (Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κ.λπ.) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ.

Τη μεγάλη αξία και σημασία της υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο διασφαλίζει την απασχόληση 34.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης. Επισήμανε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί πρόταση της Αυτοδιοίκησης, που στόχο έχει αφενός τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης σε κάθε Δήμο, αφετέρου την κάλυψη των σημαντικών κενών και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ είναι ότι τα κενά σε προσωπικό που σήμερα είναι χιλιάδες σε όλους τους Δήμους, πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που θα καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων».

Αναφορικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία γίνεται πράξη χάρη στην πολύ καλή συνεργασία μεταξύ της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Σε μια περίοδο που η ανεργία αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, πολιτεία και Αυτοδιοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και προσφέρουμε απασχόληση και εισόδημα σε αυτή την ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία, σε δεκάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ακόμη ότι «με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα σημαντικό βήμα, μια καλή αρχή, που επιβεβαιώνει το καλό κλίμα συνεργασίας κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της ανεργίας, αλλά φυσικά αυτό δεν αρκεί από μόνο του»«Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν», σημείωσε. «Θεωρώ ότι δεν έχει κανείς από μας το δικαίωμα να εφησυχάζει, όσο υπάρχει έστω κι ένας άνεργος σε αυτή τη χώρα. Ο αγώνας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης είναι διαρκής. Και η Αυτοδιοίκηση θα είναι διαρκώς στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».

Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Δείτε την Κατανομή θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας ανά Δήμο.

Για τους Δήμους που καλύπτει ειδησεογραφικά το enypografa.gr η κατανομή έχει ως εξής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής: 151 θέσεις.
Δήμος Αμαρουσίου: 200 θέσεις.
Δήμος Κηφισιάς: 170 θέσεις.
Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: 64 θέσεις.
Δήμος Πεντέλης: 103 θέσεις.
Δήμος Χαλανδρίου: 138 θέσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet