Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην Αυστρία
Αυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στην Αυστρία

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Καλλιθέας Κωνσταντίνο Ασκούνη, και τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Ηρακλείου Κρήτης Ιωάννη Κουράκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αυστρία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του προέδρου της Ένωσης Δήμων Αυστρίας Helmut Modlhammer.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 61ης Διάσκεψης της Ένωσης Δήμων Αυστρίας που πραγματοποιήθηκε στο Oberwarth στις 13 Ιουνίου 2014, οι κ.κ. Ασκούνης και Κουράκης είχαν την ευκαιρία για σύντομη συνάντηση με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας Dr. Heinz Fischer, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz.

Επιπλέον, έλαβε χώρα συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκτός της ελληνικής αντιπροσωπείας, το προεδρείο της Ένωσης Δήμων Αυστρίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Willy Kempel, καθώς και εκπροσώπων από την Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος πάνω σε θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο χωρών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία είχε επίσης τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον μητροπολίτη Αυστρίας Αρσένιο, καθώς και με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία Χρυσούλα Αλειφέρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet