«Ανώνυμοι» των «Panama Papers» με… έδρες στα Βόρεια Προάστια
Αυτοδιοίκηση

«Ανώνυμοι» των «Panama Papers» με… έδρες στα Βόρεια Προάστια

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 400 είναι οι Έλληνες που, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», περιλαμβάνονται στη λίστα των περίφημων «Panama Papers». Ανάμεσά τους και κάποιοι που… κατοικοεδρεύουν στα Βόρεια Προάστια.

Ειδικότερα, στη λίστα φέρεται να συμπεριλαμβάνεται ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας στο Χαλάνδρι, που είχε εντοπιστεί το 2013 και στην επονομαζόμενη «λίστα Ράιχενμπαχ», με τους 1.600 υπόπτους για πλουτισμό. Τώρα διαπιστώνεται ότι, μέσω δικηγορικού γραφείου στην Κύπρο, ο ίδιος είχε δημιουργήσει από το 2005 offshore στον Παναμά, διασυνδεόμενη με την Ελβετία.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την εφημερίδα, εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο σπίτι που διατηρεί στην Κηφισιά ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, που δικάζεται για δωροδοκία του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη. Ο συγκεκριμένος σχετίζεται με εταιρεία με διεύθυνση στη Λεμεσό Κύπρου, η οποία με τη σειρά της παραπέμπει σε άλλη εταιρεία συμβούλων, που εμφανίζεται να έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Οι Αρχές εξετάζουν τα έγγραφα που βρήκαν στην οικία της Κηφισιάς, μεταξύ των οποίων φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται παραστατικά λογαριασμών, εντολές καταθέσεων κ.λπ.

Επίσης, υπάρχουν 37 πρόσωπα, οι λεγόμενοι «ανώνυμοι δικαιούχοι offshore εταιρειών των «Panama Papers», τα οποία έχουν πλέον ταυτοποιηθεί με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αλλά και με καταθέσεις ανθρώπων στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Μεταξύ τους βρίσκουμε «ανώνυμους» με εταιρείες στην οδό Κυβέλης, στην Εκάλη, στη Στρατηγού Δαγκλή, στην Κηφισιά, στην Πάρνηθος, στο Ψυχικό και στη Γούναρη, στα Μελίσσια.

Τέλος, αλλοδαπή που διαμένει στην Πεντέλη φέρεται να συμμετέχει σε υπεράκτια εταιρεία  στις Βρετανικές Παρθενικές Νήσους που δημιούργησε διευθύντρια φαρμακείου σε κρατικό νοσοκομείο, η οποία αποτελεί από τα πρόσωπα κύριου ενδιαφέροντος των «Panama Papers».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet