Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία
Αυτοδιοίκηση

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Εργασία

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ζητεί το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ που κάνει λόγο για καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων του Ιουνίου.

Ειδικότερα, το Δίκτυο αναφέρει στην καταγγελία του:

Η ταλαιπωρία των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συνεχίζεται. Αφού μετά από μεγάλη καθυστέρηση εκδόθηκε η αναμενόμενη ΚΥΑ για την τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων και ενώ οι συμβάσεις των περισσότερων είχαν λήξει, τώρα εκδόθηκε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την οποία θα καθυστερήσει, άγνωστο για πόσο καιρό, η καταβολή των αποδοχών για τον μήνα Ιούνιο.

Έτσι 30.333 εργαζόμενοι που βρέθηκαν μετέωροι περιμένοντας την παράταση και έχασαν μέρες εργασίας μέσα στον Ιούνιο, θα καθυστερήσουν να λάβουν τα λιγοστά δεδουλευμένα τους, τα ποσοστά δηλαδή των ημερών που αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό με τον οποίο αμείβονται.

Τα τελευταία χρόνια με όλο και μεγαλύτερη ένταση αμφισβητείται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, καταργείται η θεμελιώδης αρχή: ίση αμοιβή για ίση εργασία και το ίδιο το κράτος ως εργοδότης επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταπατώντας βασικούς κανόνες του εργατικού δικαίου, όπως είναι η εφαρμογή της συλλογικής κλαδικής σύμβασης.

Στο πλαίσιο της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα εντάσσεται και η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΕΔ, η οποία στο παρά πέντε, επικαλούμενη τεχνικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, παραβιάζει ακόμη και το βασικό δικαίωμα της καταβολής του μισθού στην ώρα του.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
  • Να σταματήσει η άνιση μισθολογική μεταχείριση των εργαζομένων στο πρόγραμμα αυτό. Ιση αμοιβή για ίδια εργασία. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης της ΠΟΕ ΟΤΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet