Απονεμήθηκαν τα βραβεία αποφοίτων ΙΕΚ με υποτροφία από την ΚΕΔΕ & τη ΣΒΙΕ
Αυτοδιοίκηση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία αποφοίτων ΙΕΚ με υποτροφία από την ΚΕΔΕ & τη ΣΒΙΕ

Τιμητικά βραβεία παρέλαβαν οι σπουδαστές οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο της φοίτησής τους μέσω των υποτροφιών που έλαβαν ως  δημότες – μέλη ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά ομάδων μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και με τη συνεργασία των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Όπως επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες

«Αισθάνομαι την ανάγκη να επιβραβεύσουμε αυτήν την προσπάθεια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε μια εποχή με έντονους οικονομικούς και κοινωνικούς κλυδωνισμούς. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους εσάς για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι ο σπουδαστής με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS. Επιπλέον σημείωσε ότι ξεκινάει ο τρίτος κύκλος 50 υποτροφιών διετούς φοίτησης για το 2017 για οικονομικά ευάλωτους δημότες της Αττικής.

Όπως τόνισε ο διευθυντής των ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ, Ν. Καστρινάκης, στο τρέχον έτος θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου επισφραγίζοντας έτσι τη συνέχιση της επιτυχημένης εκπαιδευτικής δράσης της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τα ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ και συμμετείχαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από την Αττική.

Νέες υποτροφίες

Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΕΔΕ και της ΣΒΙΕ δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες δημοσίων σχολείων των Δήμων της Αττικής να διεκδικήσουν και φέτος πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης στις ειδικότητες της επιλογής τους και να αδράξουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Συνολικά θα δοθούν 50 υποτροφίες για δωρεάν σπουδές στους νικητές, μία σε κάθε Δήμο που θα μετάσχει στη διαδικασία. Οι τελικοί δικαιούχοι θα επιλεγούν σύμφωνα με την ακόλουθη μοριοδότηση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τόσο την επίδοση των μαθητών όσο και την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών τους:

  • Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 10.000 ευρώ – 50 μόρια.
  • Ανεργία γονέων – 50 μόρια για κάθε γονέα.
  • Μέλη μονογονεϊκών /πολύτεκνων οικογενειών – 50 μόρια.
  • Βαθμός απολυτήριο –έως 100 μόρια (ο τελικός βαθμός πολλαπλασιάζεται επί 5).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου τους, η οποία θα πιστοποιεί ότι πληρούνται τα κριτήρια επίδοσης της υποτροφίας.

Παράλληλα, κάθε μαθητής/μαθήτρια που θα υποβάλει εγκαίρως την αίτησή του και θα συμπληρώσει περισσότερα από 100 μόρια με βάση την ανωτέρω μοριοδότηση, δικαιούται αυτόματα υποτροφία ενός έτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet