Απονομή βραβείου «Πρεσβευτής του Μαραθώνα στον Κόσμο»
Αυτοδιοίκηση

Απονομή βραβείου «Πρεσβευτής του Μαραθώνα στον Κόσμο»

Πρεσβευτές του Δήμου Μαραθώνα στον κόσμο ανακηρύχθηκαν 33 Πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα στην τιμητική βραδιά που διοργάνωσε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψηνάκης και “αγκάλιασε” η ΚΕΔΕ και προσωπικά ο πρόεδρος της, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δήμου Μαραθώνα, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, τιμήθηκαν με το παράσημο «Πρεσβευτής του Μαραθώνα στον Κόσμο»  οι Πρέσβεις στην Ελλάδα:

Αλβανίας Mr. Dashnor Dervishi, Αρμενίας Mr. Gagik Ghalatchian, Αυστραλίας Mr. John Jerome Griffinm, Βοσνίας Ερζεγοβίνης Mr. Dragan Bozanic,Βραζιλίας Mr. Edgard Antonio Casciano, Χιλής Mrs Maria Ria Busta Diaz, Τσεχίας Mr. Jan Bondy, Κροατίας Mr. Ivan Velimir Starcevic, Κίνας Mr. Xiaoli Zou,Αιγύπτου Μr. Ahmed Fouad EI Bidewy, Εσθονίας Mr. Margus Rava, FYROM M.r Darko Angelov,  Ινδονησίας Mr. Benny Bahanadewa, Ιαπωνίας  Mr. Masuo Nishibayashim, Ιορδανίας Mr. Fawwaz Qasim Al – Eitan, Λιθουανίας  Mr. Alfonsas Eidintas, Μεξικού Mr. Ricardo-Tarcisio Navarrete-Montes De Oca, Νιγηρίας Mr. Lawrence Ayodeji Ayodele, Παλαιστίνης Mr. Marwan Emile Toubassi, Παναμά  Mrs Christina Aduvigis Liakopulos Papadikis, Περού Mr. Jorge Eduardo RomanMorey, Κατάρ  Mr. Soltan Bin Saad Soltan Khalaf Al Moraikhi, Ρουμανίας Mr. Lucian Fatu, Ρωσικής Ομοσπονδίας Mr. Andrey M. Malov, Σαουδικής Αραβίας Mr. Essam Bin Ebrahim Bait Almal, Σλοβακίας  Mr. Peter Michalko, Νότιας Αφρικής Mr. Marthinus Christoffel Johannes Van Schalkwyk, Ταυλάνδης Mr. Joopmpol Manaschuang, Τυνησίας Mr. Tarek Saadi, Τουρκίας Mr. Kerim Uras, Ουκρανίας Mr. Volodymyr Shkurov, Ουρουγουάης  Mrs Adrianna Lissidini Dotti,Βενεζουέλας Mr. Frederic Farid Stephan Fenandez Coustolle.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις για την αποδοχή του αιτήματος του δημάρχου Μαραθώνα να αποτελέσουν Πρεσβευτές του Δήμου Μαραθώνα, τονίζοντας: «Με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε ενεργά στη μεγάλη εθνική προσπάθεια που κάνουμε για να προβάλλουμε το πραγματικό πρόσωπο της πατρίδας μας, της Ελλάδος. Την εικόνα μιας χώρας που στηρίζεται στις ισχυρές βάσεις της Ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς, αλλά διαθέτει παράλληλα αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία για το μέλλον και πίστη στις μεγάλες  δυνατότητες του λαού της. Ενός  λαού που ενστερνίζεται αρχές και αξίες πανανθρώπινες, και διακρίνεται για την  επιμονή, την αντοχή, την ανιδιοτέλεια, τη δημιουργικότητα και το φιλότιμό του».

«Η συνεργασία και η εξωστρέφεια αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για τη δημοκρατική διακυβέρνηση των τοπικών κοινωνιών μας, σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Οι προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων μας από τη μια πλευρά και των κυβερνήσεων και των πολιτών των χωρών σας από την άλλη, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα μπορούν να αποδειχθούν αμοιβαία επωφελείς για ένα ακόμη σημαντικό λόγο. Στο γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη μας σε κοινές αξίες, αξίες του υγιούς αθλητισμού, της ειρήνης, της προσπάθειας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ο κ. Γ. Πατούλης ανέπτυξε τους λόγους που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε την  πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνα: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι πιστεύουμε πολύ ως Αυτοδιοίκηση στην αξία της διπλωματίας και των ανθρώπων που την υπηρετούν. Θεωρούμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, οι δήμαρχοι, οι πόλεις μας και τα επίλεκτα στελέχη του διπλωματικού σώματος, ώστε μέσα από την ένωση αυτή να συμβάλλουμε στην προώθηση διεθνών συνεργασιών και συνεργειών, που θα έχουν ως στόχο την οικοδόμηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, ώστε να ζουν οι πολίτες μας σε έναν καλύτερο κόσμο.

Ο δεύτερος λόγος που στηρίζουμε αυτή την εκδήλωση είναι γιατί αντιλαμβανόμαστε την πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνα ως μέρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ελληνικών Δήμων. Ιδιαίτερα Δήμων όπως ο Μαραθώνας, ο οποίος διαθέτει μια ξεχωριστή ταυτότητα, αφενός λόγω των ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην περιοχή αυτή, σημαδεύοντας την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας, όπως ήταν η γνωστή σε όλους μας Μάχη του Μαραθώνα. Ο Μαραθώνας είναι επίσης γνωστός και για έναν ακόμη λόγο. Εδώ βρίσκεται η γενέτειρα του αυθεντικού Μαραθωνίου. Ο Κλασικός Μαραθώνιος γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά κληροδοτήθηκε σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα θεσμό – «κειμήλιο» στην ανθρωπότητα».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη και δήμαρχοι της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet