Απ. Κοιμήσης: Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στον βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών
Αυτοδιοίκηση

Απ. Κοιμήσης: Η θεσμική αποσύνθεση των πόλεων στον βωμό μικροπολιτικών τυχοδιωκτισμών

Με εκτενές άρθρο του, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος Απόστολος Κοιμήσης αποδομεί, εκ μέρους του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Ο κ. Κοιμήσης υποστηρίζει ότι το ν/σ του Υπ.Εσ., που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή στις 21:55, «υπερέβη τα πλέον ευφάνταστα σενάρια μικροπολιτικών παρακμιακών δολοπλοκιών, που θα μπορούσαν να επινοηθούν, περιφρονώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις ανάγκες των πολιτών και της χώρας».

Σχετικά με τον χρόνο διαβούλευσης, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας σημειώνει ότι «ο ελάχιστος χρόνος διάρκειας της διαβούλευσης στον επίσημο δικτυακό χώρο διαβουλεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης www.opengov.gr  δεν επαφίεται στην κρίση κανενός Υπουργού. Ορίζεται σε ισχύοντα νόμο, στην παρ.2 του αρ.6 “Διαβούλευση” του ν.4048/2012 και είναι προφανές ότι εν προκειμένω έχει τελεστεί παραβίαση του νόμου, από εκείνους που κατά τη συνταγματική τάξη οφείλουν πρώτοι να τον σέβονται και εφαρμόζουν».

Ο κ. Κοιμήσης χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» το περί εκτενούς ν/σ «Κλεισθένης Ι», σημειώνοντας: «“Πρόγραμμα Κλεισθένης”, πολυετές, με συνδυαστικά μέτρα πολιτικής, μετά από συνεργασία της τότε ΚΕΔΚΕ (Πρ. Δ. Αβραμόπουλος), της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Υπ. Εσ. Αλ. Παπαδόπουλος) και της ΕΕΤΑΑ (Πρ. & Δ/νων Σ. ο γράφων) και μάλιστα απολύτως επιτυχημένο, έχει ήδη υλοποιηθεί, όπως έχουμε επισημάνει στους νεόκοπους “μεταρρυθμιστές”, στο πλαίσιο του Β´ ΚΠΣ για να στηρίξει την πρώτη ισχυροποίηση των Δήμων και των Κοινοτήτων με το Πρόγραμμα “Ι. Καποδίστριας”».

Και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας συνεχίζει: «Το παρόν, που επικοινωνιακά πλασάρεται ως πόνημα 324 σελίδων, είναι απλώς μια εκτενέστατη αντιγραφή ισχυόντων άρθρων του “Καλλικράτη” (ναι, αυτού που θα καταργούσαν), με βεβιασμένες όμως και νομοτεχνικά προβληματικές προσθήκες που, αν συγκρίνεις με τα ισχύοντα, βλέπεις ότι είναι ίδια, με αλλαγές μεμονωμένων λέξεων εδώ και εκεί, άνευ ουσίας, συν τις άκρως δόλιες και προβληματικές εκλογικές διατάξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με την απλή και άδολη αναλογική, που όμως μετά την πολιτική τους μετάλλαξη, την επικαλούνται μόνο από λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή ιδεολογικής νοσταλγίας».

Διαβάστε όλο το άρθρο του Απ. Κοιμήση για το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet