ΑΣΓΜΕ: Στήνουν προκάτ νηπιαγωγεία ακόμη και σε λύκεια!
Αυτοδιοίκηση

ΑΣΓΜΕ: Στήνουν προκάτ νηπιαγωγεία ακόμη και σε λύκεια!

«Για απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) με αφορμή την πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όπου – μεταξύ άλλων – επιτρέπεται η τοποθέτηση προκάτ σχολικών αιθουσών νηπιαγωγεία σε σχολεία Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα, καλεί καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 6:30μ.μ., στο Σύνταγμα, για να μην περάσει «αυτό το άθλιο κατασκεύασμα!».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλουμε την τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όπου σύμφωνα με το άρθρο 225, επιτρέπεται η τοποθέτηση και διατήρηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφράς μορφής, με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, για 4 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2, ακόμα και σε μονάδες Β/βάθμιας Εκπαίδευσης!!!

Πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτό ένα τέτοιο άρθρο, που καταλύει κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας για 4χρονα και 5χρονα παιδιά, φέρνοντάς τα σε επαφή με 17χρονα και 18χρονα, με μόνο διαχωριστικό μεταξύ τους κάποια κάγκελα. Επιμένουμε ότι η θέσπιση της 2χρονης προσχολικής αγωγής από μόνη της δεν αρκεί για την ουσιαστική πραγματοποίησή της, χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό. Μας προκαλεί αγανάκτηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει αυτή τη θέσπιση σε βάρος τόσο των μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας τώρα πια εκπαίδευσης, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη άθλιους αύλειους χώρους των σχολείων τους, αλλά και σε βάρος των μικρών παιδιών της προσχολικής ηλικίας, τα οποία τα προορίζει να συναυλίζονται ουσιαστικά με μεγαλύτερες ηλικίες, πράγμα που καταδικάζει και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε εκ νέου όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 6:30μ.μ., στο Σύνταγμα, κινητοποιώντας και τους γονείς των νηπιαγωγείων για να μην περάσει αυτό το άθλιο κατασκεύασμα!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet