Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική
Αυτοδιοίκηση

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική

Αυξάνεται ραγδαία ο απολογισμός των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα στην ανατολική Αττική.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, δήλωσε νωρίτερα ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου κατέφυγαν προκειμένου να αποφύγουν τις φλόγες.

Ο ίδιος εξέφρασε τον φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Με τα νέα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπουρνούς, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές ανέρχεται σε τουλάχιστον 50.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 150, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους. Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης. Ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τρεις πυρκαγιές της Αττικής (Κινέτα, Ανατολική Αττική, Κάλαμος), καθώς επίσης και οι μεγάλες πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί χθες στην υπόλοιπη Ελλάδα, και ειδικότερα στην Κορινθία (Δεμενό, Ίσθμια Λουτρακίου, Θροφαρί) και στα Χανιά. Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στη Λάρυμνα και στο Χλωμό Φθιώτιδας, όπου δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Στην Κινέτα και στην ανατολική Αττική υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στον Κάλαμο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά και εκεί υπάρχουν πολλές εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν χθες έχουν κοπάσει, ενώ ότι με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Παράλληλα, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet