Αυτοψία Καμμένου στο Μάτι – «Μας αφήσατε να καούμε», έλεγαν πολίτες – VIDEO
Αυτοδιοίκηση

Αυτοψία Καμμένου στο Μάτι – «Μας αφήσατε να καούμε», έλεγαν πολίτες – VIDEO

Την έντονη αντίδραση των πολιτών που βρίσκονται στο Μάτι προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Πήγαμε ανάποδα τη Μαραθώνος για να σωθούμε. Γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος; Μας αφήσατε στο έλεος. Δεν ήρθε πυροσβεστικό. Τίποτα. Μας αφήσατε να καούμε. Κάντε κάτι έχει καεί κόσμος. Οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν; Δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Κάηκε ο κόσμος τζάμπα», είπε στον κ. Καμμένο κάτοικος.

Μία νεαρή κοπέλα απευθύνθηκε κλαίγοντας στον κ. Καμμένο λέγοντας: «20 χρονών παιδιά. Τόσα πτώματα», ενώ ο πατέρας της συμπλήρωσε, μιλώντας στον υπουργό: «Είναι δύσκολες στιγμές. Τι να πω σε αυτό το παιδί που έχασε τον φίλο της τον Πάρη; Δεν είναι ψέμματα παιδιά. Δεν είναι πολιτικά εδώ. Εδώ πρέπει να σώσουμε την κατάσταση».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ και ως ένοπλες δυνάμεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται. Ο ανθρώπινος πόνος δεν αντικαθίσταται. Δεν μπορώ να φέρω τα παιδιά πίσω. Βλέπω την κόρη μου και βλέπω το παιδάκι το 9χρονο που ήταν μέσα και το ψάχνουμε και αισθάνομαι το ίδιο».

«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά. Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω. Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια», είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

«Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε. Στα άπατα. Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε. Πώς να βουτήξουμε να σωθούμε. Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν», είπε η κοπέλα στον κ. Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται σήμερα τις πληγείσες περιοχές στη Ραφήνα και το Μάτι, όπου επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού, έχοντας στήσει μαγειρείο για τη σίτιση των πυρόπληκτων αλλά και κέντρο συντονισμού για τις επιχειρήσεις θωράκισης και αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet