Αφήνουμε τον καναπέ… περπατάμε στο Πεντελικό όρος
Αυτοδιοίκηση

Αφήνουμε τον καναπέ… περπατάμε στο Πεντελικό όρος

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτών Πεντέλη 2.0 Social Polis, συμμετέχει στη δράση του ΣΚΑΪ «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» και στην πεζοπορία της Κυριακής 1η Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στο Πεντελικό.  Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης, τον Δήμο Πεντέλης και τη Β΄ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων.

Αφίσα πεζοπορίας στο ΠεντελικόΗ διαδρομή θα διασχίσει το μονοπάτι που οδηγεί στο Αρχαίο Λατομείο, από όπου προήλθαν τα Μάρμαρα για την ανοικοδόμηση του Παρθενώνα, θα κάνει στάση στην Οδό Λιθαγωγίας και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί ως τη θρυλική σπηλιά του Νταβέλη. Η σπηλιά έχει διαστάσεις περίπου 45 x 62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1935. Το συγκεκριμένο μονοπάτι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Πεντέλης, θεωρείται εύκολο ακόμα και για αρχάριους (βαθμός δυσκολίας κατηγορία 1) και είναι πολύ καλά συντηρημένο. Εθελοντές αρχαιολόγοι και μέλη του ΣΠΑΠ, θα ξεναγήσουν στη διαδρομή τους συμμετέχοντες.

Το σημείο συνάντησης, έχει οριστεί στην αρχή του μονοπατιού προς τα αρχαία λατομεία της Πεντέλης, λίγο μετά το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στις 11:00 το πρωί.

Γενικές οδηγίες προς τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στην πεζοπορία:

  • Πρέπει να φορούν αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια.
  • Να έχουν καλή φυσική κατάσταση.
  • Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχηγών στην πεζοπορία.
  • Να μην αλλάζουν μονοπάτι και να ακολουθούν αυτό που έχει καθοριστεί.
  • Δεν επιτρέπεται να έχουν μωρό στην αγκαλιά ή να σπρώχνουν καρότσι.
  • Δεν καταστρέφουν τη σήμανση του μονοπατιού.
  • Εάν νιώσουν κούραση, ξεκουράζονται, αφού πρώτα ενημερώσουν τους επικεφαλής της πεζοπορίας.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας μέσα στο μονοπάτι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφήνουμε τον καναπέ, ζούμε καλύτερα» έχουν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε η πεζοπορία να γίνει ευχάριστα και με απόλυτη ασφάλεια.

Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στους αριθμούς τηλεφώνου 210 6131461, 213 2038291, 213 2038292 και το Σαββατοκύριακο στον αριθμό τηλεφώνου 210 6131461.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet