Βράβευση Γ. Πατούλη από τον Δήμο Ωρωπού
Αυτοδιοίκηση

Βράβευση Γ. Πατούλη από τον Δήμο Ωρωπού

Τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, και τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, επίτιμο δημότη του Δήμου Ωρωπού τίμησε ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Αφιδνών, για την πολύτιμή προσφορά τους στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Σε σχετική ομιλία του ο δήμαρχος Ωρωπού, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Στις Αφίδνες η έννοια της Πολιτικής Προστασίας πήρε τη σωστή της διάσταση, καθώς προστατεύει ένα μεγάλο δάσος που είναι το στοίχημα για τους κατοίκους και τη δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού. Το καλοκαίρι η περιοχή επλήγη από μια μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά. Η Πολιτική Προστασία ήταν παρούσα και προστάτευσε τις περιουσίες των κατοίκων και το δάσος. Η σημερινή βράβευση είναι ανταμοιβή και αναγνώριση της βοήθειας που μας έδωσαν ο κ. Αθ. Μαρτίνος και ο κ. Γιώργος Πατούλης. Η προσφορά σας δεν θα πάει χαμένη. Θα αξιοποιηθεί για την προστασία του δάσους και της περιοχής».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, ευχαρίστησε για την τιμή και σημείωσε:

«Είναι τιμή για μένα να βραβεύομαι από έναν από τους πιο σημαντικούς δημάρχους που έχει η χώρα, τον φίλο μου τον Θωμά Ρούσση, ένα δήμαρχο που έχει αλλάξει την όψη του Δήμου Ωρωπού. Έναν αυτοδιοικητικό που τον δείχνουν τα έργα του. Το έδειξε το καλοκαίρι όταν ο βαθμός ετοιμότητας της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού ήταν άριστα δέκα.

»Επίσης, είναι τιμή μου γιατί βραβεύομαι μαζί με τον μεγάλο Έλληνα, ο οποίος φροντίζει όλες τις περιοχές της Αττικής κι όχι μόνο, τον Αθανάσιο Μαρτίνο. Έναν άνθρωπο άοκνο, αθόρυβο που έχει βρει τρόπους να δημιουργεί. Έναν άνθρωπο που τιμά το επιχειρείν και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου.

»Είναι, επίσης, τιμή μου που βραβεύομαι σε μια περιοχή όπου ζει ο συνάδελφος γιατρός που έχει γίνει μύθος για τις γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, ο κ. Κώστας Πάντος και με έχει τιμήσει με τη φιλία του».

Ο κ. Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ότι «η περιοχή έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει τον ιαματικό και ιατρικό τουρισμό».

Τους κ.κ. Μαρτίνο και Πατούλη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Αφιδνών, Γιώργο Πούλο, τίμησε εκ μέρους της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Αδιφνών ο κ. Νικ. Κατσιμπέρης.

Σημειωνεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο 2017, ο Δήμος Αμαρουσίου παραχώρησε στην Πολιτική Προστασία Αφιδνών τρία ρυμουλκούμενα αυτόνομα συστήματα πυρόσβεσης, ενώ η ομάδα της Πολιτικής Προστασίας και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου με πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες συνέδραμαν το έργο της Πολιτικής Προστασίας Αφιδνών κατά την πυρκαγιά του Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet