Βράβευση προέδρου ΚΕΔΕ από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος στο Μόντρεαλ
Αυτοδιοίκηση

Βράβευση προέδρου ΚΕΔΕ από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος στο Μόντρεαλ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Καναδά με αφορμή την πραγματοποίηση διημερίδας για τον Τουρισμό Υγείας στις 28 και 29 Μαρτίου 2017, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, βραβεύθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος στο Μόντρεαλ, ως ένδειξη αναγνώρισης για το ανθρωπιστικό και κοινωνικό του έργο τα χρόνια της κρίσης.

Παρουσία επιφανών πολιτικών προσωπικοτήτων ελληνοκαναδικής καταγωγής, όπως ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ, Γ. Σκλαβούνος, και η Ελληνοκαναδή βουλευτής Νίκη Άστον, του Έλληνα πρόξενου στο Μόντρεαλ, Ν. Σιγάλα, εκπροσώπων της ελληνοκαναδικής αυτοδιοικητικής οικογένειας, αλλά και πλήθους κόσμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος, Ν. Παγώνης, απένειμε στον κ. Πατούλη το βραβείο και του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το πολύτιμο έργο που επιτελεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το οποίο είναι αποτέλεσμα της γόνιμης και ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνεργασίας της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τα μέλη της ελληνικής κοινότητας για τη βράβευση και επισήμανε ότι η συγκίνηση και η περηφάνια είναι διπλή όταν η αναγνώριση έρχεται από την ελληνική ομογένεια όπου, όπως ανέφερε, η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπως τα υγειονομικά οδοιπορικά, οι εμβολιαστικές εκστρατείες, η Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου με στόχο την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η αναγνώριση της προσπάθειας μας από την ελληνική ομογένεια είναι άκρως τιμητική και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη το έργο μας, με στόχο την ανακούφιση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας.

»Παράλληλα αυτή η βράβευση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες να εξακολουθήσουν να ευαισθητοποιούνται σε θέματα που άπτονται της υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Προτεραιότητα μας είναι να μετουσιώσουμε σε πράξη τις έννοιες της προσφοράς και του εθελοντισμού διατηρώντας τις τοπικές κοινωνίες σε εγρήγορση.  

»Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε κάθε κοινωνική πρωτοβουλία και να στηρίζει έμπρακτα όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

»Με τους  εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, προσπαθούμε καθημερινά, η ΚΕΔΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής, να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Στην Ελλάδα της κρίσης στεκόμαστε ουσιαστικά δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν, που έχασαν τη δουλειά τους και βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο και δεν έχουν πρόσβαση σε καμιά δομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια θέρμη. Η πολύ εποικοδομητική συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την “Αποστολή” και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισφραγίζουν τη θέληση και τη δυναμική για ουσιαστική προσφορά και κοινωνική φροντίδα στον συνάνθρωπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει κάνει περισσότερες από 40.000 ιατρικές επισκέψεις κι έχει συγκεντρώσει μέσα από δράσεις 3.000.000 φάρμακα.

Καθημερινά περνούν το κατώφλι του περισσότεροι από 100 ασθενείς, ενώ ημερησίως χορηγούνται εντελώς δωρεάν 300 με 500 φάρμακα.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 69 γιατροί (23 ειδικοτήτων), 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί, καθώς και ιδιωτικά εργαστήρια.

Το Ιατρείο έχει 20 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Στηρίζει 22 δήμους σε όλη τη χώρα, με κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει αποστείλει φάρμακα σε δημόσια νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, προνοιακά ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ομάδα εθελοντών γιατρών έχει πραγματοποιήσει 30 οδοιπορικά υγείας σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet