«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» στην Επιτροπή Περιφερειών στις Βρυξέλλες
Αυτοδιοίκηση

«Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» στην Επιτροπή Περιφερειών στις Βρυξέλλες

Εκδήλωση με τίτλο ”Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές” πραγματοποιήθηκε, με την αρωγή της ΚΕΔΕ, στο κτήριο της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο υπογραφής του καταστατικού του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων από δημάρχους, καθώς και εταίρους του έργου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε τη σημασία της παρουσίας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της χώρας. Επισήμανε ότι η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στο ευχάριστο σημείο να ανακοινώσουμε την πανηγυρική σύσταση του Δικτύου με τη συμμετοχή 54 Δήμων της Ελλάδας, 21 Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών ΟΤΑ, καθώς και πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με την αρωγή σημαντικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη των τοπικών εκλεκτών γεύσεων της Ελλάδας, όπως οι Δρόμοι της Ελιάς, που μας τιμούν με την παρουσία τους.

Η παρουσία μας και η πανηγυρική σύσταση του Δικτύου, εντός του δομημένου κοινοτικού πλαισίου και στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τη δεδομένη χρονική στιγμή σηματοδοτεί την από κοινού θέλησή μας για συνεργασία σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο πάντα με τη στήριξη των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών, τους οποίους ευχαριστούμε άλλη μία φορά για τη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δεσμευόμαστε ότι στηρίζουμε αμέριστα τα Δίκτυα της Αυτοδιοίκησης ως εργαλεία ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ως συλλογικές προσπάθειες των ΟΤΑ, που εκπληρώνουν τον αναπτυξιακό σκοπό και τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης” ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Mihail Dumitru, αναπληρωτής γενικός διευθυντής και υπεύθυνος Δ/νσεων F,G, και H της Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης, γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των 21 Αναπτυξιακών Εταιρειών που συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του Δικτύου.

Επίσης παρευρέθηκαν και τα εξής στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα οποία υπέγραψαν το καταστατικό σύστασης Δικτύου:

Αλεξάκος Φώτιος, δήμαρχος Καρδίτσας, Αρκούδα Στυλιανή, Δήμος Αργιθέας, Γογόπουλος Γεώργιος, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Καραστέργιος Δημήτριος, Δήμος Δεσκάτης, Κότσος Γεώργιος, Δήμος Μουζακίου, Κουτρουμπής Γεώργιος, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Κουτσάφτης Παναγιώτης, Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Λάγδαρης Ευάγγελος, Δήμος Πύδνας Κολινδρού, Μαράβας Κωνσταντίνος, Δήμος Πύλης, Μεριβάκης Αθανάσιος, Δήμος Φαρκαδόνας, Παπαστεργίου Δημήτριος, Δήμος Τρικκαίων, Σινάνης Χρήστος, Δήμος Καλαμπάκας, Σκάρλος Αθανάσιος, Δήμος Σοφάδων, Τουλκίδης Δημοσθένης, Δήμος Καβάλας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet