Για εμπαιγμό των αυτοδιοικητικών κατηγορεί τον υφ. Εργασίας η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Για εμπαιγμό των αυτοδιοικητικών κατηγορεί τον υφ. Εργασίας η ΚΕΔΕ

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης καλεί τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κάνει λόγο για «πρωτοφανή διάλυση του κεντρικού κράτους» και ότι «η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζεται:

Αυτή τη φορά θύματα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας γίνονται οι αιρετοί του Πρώτου Βαθμού Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, με μια πρωτοφανή απόφαση του ταμείου ασφάλισής τους, του ΕΤΕΑ, καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν με απόφαση του Ταμείου τους κι αφού πρώτα πλήρωσαν σημαντικού ύψους εισφορές.

Συγκεκριμένα, οι αιρετοί του Πρώτου Βαθμού για άλλη μια φορά εμπαίζονται από το υπουργείο Εργασίας αφού, με μια παράλογη απόφαση, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης – ΕΤΕΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάκληση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιρετών. Τονίζουμε ότι οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ χορηγήθηκαν αφού πρώτα οι αιρετοί κατέβαλαν τις επιπλέον εισφορές που τους υπέδειξε το ίδιο το Ταμείο τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από το υπουργείο Εργασίας και προσωπικά από τον κ. Πετρόπουλο για την ανάκληση αυτής της απόφασης, αυτό δεν συνέβη.

Θεωρούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η ευθύνη του κ. Πετρόπουλου είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β΄ κατηγορίας, αλλά πολιτικό προσωπικό με σημαντική προσφορά κι έργο στις τοπικές κοινωνίες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσει δυναμικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet