Για Μεσοπρόθεσμο και «Κλεισθένη Ι» συνεδριάζει η ΚΕΔΕ
Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Για Μεσοπρόθεσμο και «Κλεισθένη Ι» συνεδριάζει η ΚΕΔΕ

Οι οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, καθώς και οι συνέπειες από την ψήφιση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί αύριο, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί  στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα, 3ος όροφος).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα προσδιοριστεί και η ημέρα παραχώρησης συνέντευξης Τύπου με κεντρικό θέμα τις συνέπειες στην Αυτοδιοίκηση από τις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου.

«Η Αυτοδιοίκηση δεν θα ανεχτεί το θεσμικό και οικονομικό ακρωτηριασμό της» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, και τονίζει ότι το Μεσοπρόθεσμο, αν ψηφιστεί, «στερεί από την Αυτοδιοίκηση το “οξυγόνο” της για να λειτουργήσει, καταλύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια κι ανεξαρτησία των Δήμων και τους καθιστά υποχείρια των αποφάσεων του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ σχετικά με την τελευταία συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, του προεδρείου και των επικεφαλής παρατάξεων της ΚΕΔΕ σχετικά με το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι», ενώ θα ληφθεί απόφαση για τη μελέτη και το πλάνο επικοινωνίας της ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο.

Τέλος, θα διεξαχθεί συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και τη διεκδίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) για την καταβολή ενοικίων από αγροτικές εκτάσεις που έχουν αποχαρακτηριστεί ως δημόσιες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet