Γ. Βασιλειάδης για τις ταλαντώσεις στο ΟΑΚΑ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά δεν θα διακινδυνεύσουμε τίποτα
Αυτοδιοίκηση

Γ. Βασιλειάδης για τις ταλαντώσεις στο ΟΑΚΑ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά δεν θα διακινδυνεύσουμε τίποτα

Το ζήτημα που προέκυψε με την ταλάντωση του επάνω διαζώματος στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», στο Μαρούσι, προκάλεσε την κινητοποίηση της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, ενώ από το πρωί ειδικό κλιμάκιο μετέβη στο αθλητικό κέντρο προκειμένου να ελέγξει την εγκατάσταση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα λάβει όλα τα μέτρα και δεν θα διακινδυνεύσει τίποτα και για κανέναν λόγο, ωστόσο, επεσήμανε πως στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Δεν είναι γηραιό το ΟΑΚΑ. Είναι μια εγκατάσταση που χτίστηκε το 1982 και λήφθηκαν υπόψη οι καλύτερες τεχνικές προδιαγραφές και ανακαινίστηκε το 2004. Ανά επταετία περνάει από εξέταση ειδικής επιτροπής. Το φαινόμενο της ταλάντωσης είναι συχνό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως και σε κάθε στάδιο που έχει πάνω από 2 διαζώματα. Εμείς δεν μένουμε απαθείς σε αυτό. Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Αθλητισμού από το πρωί επιθεωρεί την εγκατάσταση. Δεν θα μείνουμε, όμως, στην εξωτερική επιθεώρηση, θα προχωρήσουμε και με το υπουργείο Υποδομών σε ό,τι χρειάζεται ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι η εγκατάσταση είναι απολύτως ασφαλής», επισήμανε αρχικά ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά αυτό δεν θα μας αποτρέψει από το να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες. Αυτό που μπορώ να συστήσω είναι ψυχραιμία. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσουμε τίποτα και για κανέναν λόγο. Περιμένω να με ενημερώσουν προφορικά για τα ευρήματα του ελέγχου και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, στις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό που θέλω να μεταφέρω στους πολίτες είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Παρόλα αυτά θα λάβουμε κάθε μέτρο για να είμαστε απόλυτα προφυλαγμένοι».

Νωρίτερα ο καθηγητής του ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης είχε επισημάνει την ανάγκη για έλεγχο της στατικότητας του σταδίου ΟΑΚΑ – «Σπύρος Λούης», μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου και ανέφερε:

«Θα πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα του σταδίου και να διευκρινιστεί η αιτία της ταλάντωσης, αν ήταν από την αρχή της κατασκευής ή όχι. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα διότι από ταλάντωση έχουν γίνει καταρρεύσεις στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι τι φταίει. Αν υπήρχε από την αρχή ή παρατηρήθηκε τώρα. Αν παρατηρήθηκε τώρα το πρόβλημα είναι σοβαρότερο».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet