Γ. Ιωακειμίδης: Να διεκδικηθεί από το ΥΠ.ΕΣ. η διόρθωση του «Κλεισθένη Ι»
Αυτοδιοίκηση

Γ. Ιωακειμίδης: Να διεκδικηθεί από το ΥΠ.ΕΣ. η διόρθωση του «Κλεισθένη Ι»

Παρουσία μεγάλου αριθμού αιρετών των Δήμων Αττικής, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 η έκτακτη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συνδιαμόρφωση θέσεων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Η συνέλευση, εξελίχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔΑ. σε εποικοδομητικό κλίμα, μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ένωσης, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος και επιχειρηματολόγησε υπέρ της άποψης να αξιολογηθούν ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου και να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών η διόρθωση ή και η απόρριψη όσων υπερβαίνουν τις «κόκκινες γραμμές» που θα οριοθετηθούν μέσω της συζήτησης που θα εξελιχθεί στον χρόνο διαβούλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΔΑ σημειώνεται: «Με την άποψη του προέδρου της ΠΕΔΑ συμπορεύθηκε, αν και με επιμέρους αποκλίσεις, μεγάλος αριθμός αυτοδιοικητικών, προσπερνώντας την εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ η οποία “ζητούσε τη χωρίς καμία συζήτηση απόρριψη του νομοσχεδίου”».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γ. Ιωακειμίδης, τη συνεδρίαση της έκτακτης συνέλευσης κάλεσε  όλους τους συναδέλφους του «να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε τη διόρθωση του νομοσχεδίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet