Γ. Πατούλης: Αναβάλλεται… η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Αναβάλλεται… η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους

Δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ το κείμενο του σχεδίου νόμου για τον «Κλεισθένη 1» και ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, τονίζει ότι «δεν προωθείται καμία σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους».

«Η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους αναβάλλεται για το αόριστο μέλλον» δηλώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο οποίος επισημαίνει ότι απαιτείται δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γ. Πατούλη:

Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους αναβάλλεται για το αόριστο μέλλον
Δημόσια διαβούλευση δύο τουλάχιστον μηνών για τον «Κλεισθένη 1»

Λάβαμε σήμερα στις 4 το μεσημέρι από το υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του σχεδίου νόμου που αφορά στην αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

Από την πρώτη ανάγνωση των 237 άρθρων του, διαπιστώνουμε ότι δεν προωθούνται σημαντικές τομές, δεν προωθείται η αποκέντρωση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την Αυτοδιοίκηση, δεν εισακούστηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που καταθέσαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στον δημόσιο διάλογο.

Με εξαίρεση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, που θα δημιουργήσει ακυβερνησία και προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων, δεν προωθείται καμία σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους.

Με βάση τον «οδικό χάρτη» που έχει ήδη αποφασιστεί στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, θα προχωρήσουμε στις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες:

1. Στη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθούν οι τρόποι δράσης της Αυτοδιοίκησης.

2. Στη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων της χώρας  στις 7 και 8 Μαΐου, καθώς και των Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 10 και 11 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

3. Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ και κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στις 17 και 18 Μαΐου, στην Αθήνα.

Με συντονισμένες κινήσεις, με ενότητα κι αποφασιστικότητα όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, θα δώσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές μας κοινωνίες.

Ζητούμε από τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης, τουλάχιστον δύο μηνών, πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet