Γ. Πατούλης: Δεν θα δεχθούμε εφαρμογή μιας απλής αναλογικής που θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Δεν θα δεχθούμε εφαρμογή μιας απλής αναλογικής που θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, το κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel, στις 18 και 19 Απριλίου.

Κατά την έναρξη του κοινού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η απλή αναλογική επισήμανε τα εξής:

Για την Αυτοδιοίκηση είναι κόκκινη γραμμή η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δεν θα δεχθούμε την εφαρμογή μιας απλής αναλογικής που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτε λιγότερο από μια πραγματική μεταρρύθμιση.

Μεταρρύθμιση κι όχι απορρύθμιση. Ο κ. Σκουρλέτης να δώσει άμεσα το νομοσχέδιο στην Αυτοδιοίκηση και να δεσμευθεί ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης, πριν την κατάθεσή του στη Βουλή.

Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα εισάγει ένα νέο μοντέλο αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει την ιστορική ευκαιρία και ευθύνη να θεσμοθετήσει μία μεταρρύθμιση που θα προσφέρει στην Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλλει στην τοπική και στην εθνική ανάπτυξη.

Αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική οι Δήμοι από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία και στη συνέχεια θα έρθει το κράτος να δώσει τη λύση που επιθυμεί, που δεν είναι άλλη από το να υποκαταστήσει τις αποδυναμωμένες αιρετές διοικήσεις των Δήμων, από τους διορισμένους εκτελεστικούς γραμματείς. Μάλιστα αυτό θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ως δικλείδα ασφαλείας στο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί από την αδυναμία διοίκησης των Δήμων.

Η κυβέρνηση ούτε να το σκεφτεί να φέρει με νόμο, μια απλή αναλογική που θα καπελώνει τους αιρετούς από διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους. Θα μας βρει όχι απλά απέναντι, αλλά η αντίδραση, έχοντας στο πλευρό μας τις τοπικές κοινωνίες θα είναι σφοδρή. 

Πίσω από τις αγαθές εξαγγελίες περί ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την είσοδο στα Δημοτικά μας συμβούλια των δυνάμεων των άκρων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet