Γ. Πατούλης: Διαλύουν Δήμους και κοινωνίες για εκλογικές σκοπιμότητες
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Διαλύουν Δήμους και κοινωνίες για εκλογικές σκοπιμότητες

Σε εκλογικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος για τα επόμενα χρόνια αποδίδει την επιμονή του υπουργού Εσωτερικών για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι αυτή η επιμονή θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη εάν υπήρχε μια κανονικότητα στη χώρα. Ωστόσο, «σε μία κοινωνία καταπονημένη από τα μνημόνια, με προβλήματα κοινωνικής συνοχής και εθνικά θέματα», όπως αναφέρει, δεν είναι δυνατόν «να προκρίνονται εκλογικές σκοπιμότητες, όταν η χώρα έχει ανάγκη από μία δημιουργική ανατροπή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους».

Το νομοσχέδιο θα αυξήσει τη φορολογία των πολιτών

Σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Κλεισθένης Ι», υπογράμμισε ότι «θέτει τις βάσεις για τη διάλυση και την ακυβερνησία των Δήμων», τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί, η Αυτοδιοίκηση, που ήδη ασφυκτιά από την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων, δεν θα μπορεί να λειτουργεί υπέρ των πολιτών. Παράλληλα τόνισε ότι το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, εξαρτά τη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών από μικροκομματικούς στόχους, καθιερώνει υποκειμενικά κριτήρια στην κατανομή των εθνικών πόρων και αυξάνει την φορολογία των πολιτών, εντάσσοντας τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Πρασίνου στα ανταποδοτικά.

Ο κ. Σκουρλέτης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κ. Σκουρλέτη ότι έγινε διάλογος και ότι οι Δήμοι αντιδρούν γιατί «ξεβολεύονται» ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αποδείχθηκε ότι η συζήτηση που έγινε ήταν διάλογος κωφών, γιατί καμία από τις προτάσεις μας δεν έγινε δεκτή. Μάλλον ο κ. υπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και των καθημερινότητα των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους πολίτες.

»Να υπενθυμίσω, επίσης, στον κ. Σκουρλέτη ότι οι… βολεμένοι είναι αυτοί που πέτυχαν να έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς τα τελευταία χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet