Γ. Πατούλης: Η Τ.Α. συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας μιας πιο αναπτυγμένης Ελλάδας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Η Τ.Α. συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας μιας πιο αναπτυγμένης Ελλάδας

Την έναρξη του 3ου Μαραθωνίου Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 3, που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η ΚΕΔΕ και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Μαΐου, κήρυξε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Γ. Τσιάμης.

Στον Μαραθώνιο, ο οποίος πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254), θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν λύσεις σε θεματικούς τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τη ζωή στις πόλεις όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η διαφάνεια και λογοδοσία, ο τουρισμός, η διαχείριση των πόρων και απορριμμάτων, η κινητικότητα, η επιχειρηματικότητα και οι ψηφιακές υπηρεσίες των Δήμων.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης καλωσόρισε τις ομάδες νέων που θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο και δήλωσε περήφανος που επί της προεδρίας του ξεκίνησε και τελικά έγινε θεσμός μία καινοτόμα και πρωτοποριακή πρωτοβουλία που στόχο έχει τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της ζωής των πολιτών.

«Χαίρομαι που η ΚΕΔΕ με αυτή τη διοργάνωση συμβάλλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία άλλη, καλύτερη Ελλάδα που θα διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Στόχος και προτεραιότητά μας η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσα από την ενίσχυση του επιχειρείν, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους μας που θέλουν να μείνουν και να προσφέρουν στην πατρίδα. Η χώρα μας διαθέτει νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου με σημαντικά προσόντα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις προηγμένες χώρες του εξωτερικού. Οφείλουμε όμως σε αυτά τα λαμπρά μυαλά μας να τους δώσουμε κίνητρα να μείνουν στην Ελλάδα και να βάλουμε φρένο στο θλιβερό φαινόμενο του brain drain. Η μεγάλη συμμετοχή των νέων και φέτος επιβαραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, γόνιμος συνοδοιπόρος».

Στον Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν ενεργά νέοι και νέες διαγωνιζόμενες, στελέχη των δήμων, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, φοιτητές και γενικότερα οποιοσδήποτε θέλει να αναπτύξει λύσεις για έξυπνες πόλεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet