Γ. Πατούλης: Θέλουμε τους απόδημους Έλληνες συμμάχους στην ανόρθωση της χώρας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Θέλουμε τους απόδημους Έλληνες συμμάχους στην ανόρθωση της χώρας

Στην αναγκαιότητα σύμπραξης και συνεργασίας όλου του ελληνισμού ανά την υφήλιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και στην υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να αποκτήσουν οι ομογενείς δικαίωμα λόγου και ψήφου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.

«Είναι εθνική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάκαμψης της Ελλάδας και σε αυτό τον αγώνα οι πρώτοι σύμμαχοί μας είναι οι απόδημοι Έλληνες οι οποίοι όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν. Το ελληνικό κράτος είναι ανάγκη να πάρει άμεσα σοβαρές αποφάσεις για την ελληνική ομογένεια», τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας του ελληνισμού.

Ιατρικός Τουρισμός

«Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και ως Έλληνας πολίτης εργάζομαι καθημερινά προκειμένου να μπορέσει η χώρα αναπτυχθεί. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε μια παγκόσμια καμπάνια προώθησης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Η χώρα μας μπορεί  να έχει σημαντικά  οφέλη. Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Στόχος μας είναι αντί να φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό να έρθουν οι ασθενείς στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα μας όσοι Έλληνες γιατροί έχουν φύγει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Πατούλης.

Τιμητική διάκριση για τον Γ. Πατούλη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 30 Ιουλίου, στην Αρχαία Ολυμπία τιμήθηκαν για τη δράση τους, στον τομέα του ο καθένας, προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τιμητική διάκριση δόθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, για την προσφορά του και τη δράση του για την εθνική ανάκαμψη και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των Ελλήνων της Διασποράς.

Αντίστοιχες τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη και τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ε. Κοτζιά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε και το FORUM  Επιχειρηματικότητας με θέμα «Η Ελλάδα του χθες – του σήμερα – του αύριο», στο Συνεδριακό κέντρο «Δημήτρης Βικέλας» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς  Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Γ. Πατούλης ανέφερε ότι το μείζον ζήτημα είναι τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. «Η πραγματική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ενδυνάμωσης και  ανεξαρτητοποίησής τους από το Δημόσιο και η ανάγκη αυτή είναι πλέον μονόδρομος. Είναι σαφές ότι η Χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας και των μηχανισμών του κράτους», τόνισε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνει εξωστρεφής και για τον λόγο αυτό απαιτείται η υλοποίηση των σχετικών μεταρρυθμίσεων που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας, την ύπαρξη ενός σταθερού, προβλέψιμου και απλού φορολογικού πλαισίου, στην εξάλειψη της διαφθοράς μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού ξεκίνησε με μια σειρά από συμβολικές δράσεις την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. στη Μεθώνη,  στο λιμάνι και στο Κάστρο της  πόλης, με ένα «Αφιέρωμα στους πρωτοπόρους μετανάστες της περιοχής». Καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους απηύθυνε ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ήταν υπό την αιγίδα και διοργάνωση της ΚΕΔΕ, του Οργανισμού «Η αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης» («Ηis Majesty the Greek Immigrant), της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος και πολλών άλλων φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet