«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Σκουρλέτης είναι υπουργός όλης της Αυτοδιοίκησης»
Αυτοδιοίκηση

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Σκουρλέτης είναι υπουργός όλης της Αυτοδιοίκησης»

«H ΚΕΔΕ φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Σκουρλέτης είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της Αυτοδιοίκησης» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, και κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός τόνισε ότι η απόφαση της ΚΕΔΕ να αποχωρήσει από την επιτροπή διαλόγου για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση «είναι υποκινούμενη από την ηγεσία της Ν.Δ». Μάλιστα, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ‘Ενωσης σημείωσε ότι «μπορεί στα λόγια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ να λέει ότι φοράει την εθνική φανέλα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να αποφασίσει τελικά ποια φανέλα φοράει».

Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο κ. Π. Σκουρλέτης σχετικά με τη στάση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γ. Πατούλης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει στον εθνικό διάλογο για την αλλαγή του «Καλλικράτη», παρουσιάζοντας επίσημες θέσεις και προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται στις αποφάσεις δύο Συνεδρίων της, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Στον διάλογο αυτό εκφράζουμε τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Ελλάδος, άρα δεν θα έπρεπε να αμφισβητεί ο κ. υπουργός αν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού είναι η Εθνική Ελλάδος. Γιατί είμαστε ο μόνος θεσμός του οποίου οι αιρετοί εκπρόσωποι διαθέτουν τόσο ισχυρή πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση, αφού εκλέγονται με ποσοστά άνω του 50%. Δεν στηρίζουν την πολιτική τους διαδρομή και πορεία σε «αταίριαστες συμμαχίες».

Σε αντίθεση με την ΚΕΔΕ, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει τις δικές της, επίσημες θέσεις στον διάλογο για την αλλαγή του «Καλλικράτη». Όσα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουμε είτε μέσω ανεπίσημων διαρροών στον Τύπο, είτε μέσω κειμένων επιτροπών που δεν δεσμεύουν πολιτικά την κυβέρνηση.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Ποιοι είναι αυτοί που φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος; Και ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να φορούν τη φανέλα του κόμματος που ανήκουν; Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και ο υπουργός Εσωτερικών φορά τη φανέλα Εθνικής Ελλάδος και είναι υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της Αυτοδιοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΕΔΕ θα συμμετάσχει στον διάλογο για την αλλαγή του «Καλλικράτη» και τη μεταρρύθμιση του κράτους, αρκεί ο διάλογος αυτός να μην είναι προσχηματικός. 

Καλούμε τον κ. υπουργό να προσέλθει στον διάλογο αυτό με θέσεις και προτάσεις και με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet