Γ. Πατούλης: Θα ενημερώσετε και την ΚΕΔΕ για τον «Καλλικράτη» κ. Πουλάκη;
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Θα ενημερώσετε και την ΚΕΔΕ για τον «Καλλικράτη» κ. Πουλάκη;

Να ενημερώσει επίσημα την ΚΕΔΕ για τις θέσεις της κυβέρνησης για το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του «Καλλικράτη» ζητεί από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης.

Με αφορμή συμμετοχή του γενικού γραμματέα σε εκδήλωση δημοτικής παράταξης κατά την οποία παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του «Καλλικράτη», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι ο πρώτος επέλεξε ένα «κομματικό ακροατήριο», αντί για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Μάλιστα, κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ότι για ακόμη μία φορά «επιλέγει τους μονολόγους, από τον διάλογο».

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος:

«Θα ενημερώσει επιτέλους επίσημα ο κ. Πουλάκης την ΚΕΔΕ για το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του “Καλλικράτη”;

»Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Πουλάκης, αποφάσισε να παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του “Καλλικράτη” σε εκδήλωση δημοτικής παράταξης που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

»Επέλεξε ένα κομματικό ακροατήριο, αντί να έρθει στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου θα είχε τη δυνατότητα να ακούσει και τις απόψεις των επισήμων θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού.

»Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιλέγει τους μονολόγους, από τον διάλογο.

»Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι μεταρρύθμιση του κράτους και της Αυτοδιοίκησης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων δεν μπορεί να γίνει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet