Γ. Πατούλης: Και στο θέμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών η κ. Δούρου επιχειρεί να θολώσει τα νερά
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Και στο θέμα των ψεκασμών κατά των κουνουπιών η κ. Δούρου επιχειρεί να θολώσει τα νερά

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολή της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, προς τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής και τις αναφορές της στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη λήψη μέτρων πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καταθέτει, με ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά απαντήσεις επισημαίνοντας ότι «η περιφερειάρχης Αττικής επιχειρεί να θολώσει τα νερά».

«Η κ. Δούρου επιχειρεί να θολώσει τα νερά χωρίς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις» σημειώνει ο κ. Γ. Πατούλης και συμπληρώνει ότι «για μια ακόμη φορά, η κ. Δούρου έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια».

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλης, επισημαίνει:

Η κ. Δούρου, όπως στις περιπτώσεις των πυρκαγιών, των αντιπλημμυρικών έργων και της διαχείρισης των απορριμμάτων, έτσι και στο θέμα των ψεκασμών έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη στη λίστα με ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, (Σερβία, Ιταλία και ακολουθεί η Ελλάδα). Το ανησυχητικό είναι ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε αστικά κέντρα και κυρίως στην Περιφέρεια Αττικής. Η Ιταλία, με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτό της Ελλάδας, εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων σε αστικά κέντρα.

Η κ. Δούρου αντί να επιχειρεί να θολώσει τα νερά με επισημάνσεις που αφορούν στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη λήψη μέτρων πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου, να μας απαντήσει στα παρακάτω συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πώς κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Αττικής, όχι σε σύνολο τριετίας, αλλά το έτος 2018;  

2. Ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν; Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο και όχι αργότερα. Όταν η καταπολέμηση γίνεται άμεσα στη φάση που είναι προνύμφες, αποφεύγονται ψεκασμοί που είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία οι οποίοι μάλιστα κοστίζουν και ακριβότερα.

3. Ποια ανεξάρτητη αρχή πιστοποίησε το πρόγραμμα και τη διαδικασία των ψεκασμών;

4. Προηγήθηκε, όπως έπρεπε, σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, δηλαδή ρέματα, πάρκα, φρεάτια και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, κυρίως εντός των αστικών ιστών;

Η κ. Δούρου θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν διαχειρίζεται δικά της χρήματα, αλλά χρήματα του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Στην πολιτική δεν κρινόμαστε από τα όσα λέμε, αλλά από τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Στο θέμα αυτό η περιφερειάρχης Αττικής έχει να επιδείξει μηδαμινά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet