Γ. Πατούλης: Με τα ΚΕΠ Υγείας η Τ.Α. έχει ενεργό συμμετοχή στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Με τα ΚΕΠ Υγείας η Τ.Α. έχει ενεργό συμμετοχή στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας

Σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Δήμο Παύλου Μελά, τα εγκαίνια τη νέας δομής του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Παύλου Μελά.

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση όλων των πολιτών μέσω της διοργάνωσης προληπτικών εξετάσεων για οκτώ κύρια νοσήματα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει, αλλά και στα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Τα οκτώ νοσήματα είναι: καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, μελάνωμα και κατάθλιψη.

Την τελετή των εγκαινίων, άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, δηλώνοντας: «Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι οι δήμοι μπορούν να σταθούν στην πρώτη γραμμή της πρόληψης στο νευραλγικό κομμάτι της υγείας. Έρχεται να προστεθεί ως νέος κρίκος στην αλυσίδα της κοινωνικής μας μέριμνας και της γενικότερης προσπάθειας που κάνουμε να θέσουμε ως προτεραιότητά μας την κοινωνική πολιτική. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μένει απροστάτευτος, κανείς δεν περισσεύει όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία και στον Δήμο Παύλου Μελά αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου απηύθυνε χαιρετισμό μέσω skype και μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. «Τα Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) είναι το όραμα πολλών χρόνων. Σήμερα το δίκτυο των ΚΕΠ Υγείας αποτελείται από 90 δήμους – μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του ΕΔΔΥΠΠΥ, αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας να αποκτήσουν το δικό τους ΚΕΠ Υγείας. Τα ΚΕΠ Υγείας είναι ένα βασικό εργαλείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πλήρως εναρμονισμένο με τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ, που έχει σαν σκοπό τη δημιουργία θεσμικού φορέα για όλες τις δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας. Ο Δήμος Παύλου Μελά  δημιουργώντας ΚΕΠ Υγείας προσφέρει, μεταξύ άλλων, στους δημότες του τη δυνατότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου των νοσημάτων πριν αυτά φτάσουν στην ανάγκη θεραπείας» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά, Χαρά Αμανατίδου.

Ακολούθως αναλύθηκε ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, από την υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Παύλου Μελά, Γεωργία Τσεγνεσίδου.

Τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης «ΚΕΠ Υγείας» στήριξαν, με τη παρουσία τους, πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet