Γ. Πατούλης: Νέα «χρυσή» ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων με την Κίνα
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Νέα «χρυσή» ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων με την Κίνα

Με αφορμή τη δρομολόγηση αδελφοποίησης των Ολυμπιακών σταδίων Αμαρουσίου και Πεκίνου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, πραγματοποίησε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Ειρήνης, Φιλίας και Αδελφοποιήσεων της Κίνας, Xu Qiang, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα ως επικεφαλής εννεαμελούς αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου «Φωλιά του πουλιού», Wang Gang, καθώς και εκπρόσωποι κινεζικών δήμων.

Αξιοποιώντας τις πολύ χρήσιμες εμπειρίες από την αδελφοποίηση της πόλης του Αμαρουσίου με την ολυμπιακή πόλη Τσάο Γιανγκ, το 2008, η οποία ανήκει στον μητροπολιτικό Δήμο του Πεκίνου και φιλοξενεί το ολυμπιακό στάδιο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές ενίσχυσης της ελληνοκινεζικής φιλίας.

Υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης και μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας συζήτησαν για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι πολίτες των δύο πόλεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του αθλητισμού ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους Κινέζους τουρίστες, μέσω των πιστοποιημένων δομών υγείας. Κατά τη συζήτηση τέθηκε και μία σημαντική παράμετρος που σχετίζεται με την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις δύο πόλεις, προς όφελος των πολιτών.

Προηγήθηκε η ξενάγηση της κινεζικής αντιπροσωπείας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Στη σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε τα εξής:

«Με βασικό στόχο την τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας, δημιουργώντας προϋποθέσεις διεύρυνσης των προοπτικών ανάπτυξης, η Αυτοδιοίκηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

»Έχοντας ως πρότυπο την πολύ εποικοδομητική συνεργασία με την πόλη Τσάο Γιανγκ, όπου βρίσκεται το ολυμπιακό στάδιο, μέσω της αδελφοποίησής της με το Μαρούσι, που έγινε πριν από λίγα χρόνια, προχωράμε ένα ακόμα βήμα.

»Η επικείμενη αδελφοποίηση των ολυμπιακών σταδίων Αμαρουσίου και Πεκίνου δημιουργεί ένα ακόμα πιο πυκνό πλέγμα σχέσεων, με αμφίδρομες ευκαιρίες αειφόρου ανάπτυξης. Αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με τους πολίτες της Κίνας και να διευρύνουμε τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις. Με σεβασμό στην κοινωνική και πολιτισμική διαφορετικότητα των δύο λαών, χτίζουμε υγιείς σχέσεις και βάζουμε γερά θεμέλια και για περαιτέρω εποικοδομητικές συνεργασίες στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet