Γ. Πατούλης: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή νέων ανθρώπων στον Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή νέων ανθρώπων στον Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Ραντεβού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα που διοργανώνει η ΚΕΔΕ.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου 2018 έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου αυτό το διάστημα διοργανώνονται ειδικές δράσεις όπως τα τοπικά εργαστήρια citylabs, σε 16 πόλεις της Ελλάδας και ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας.

Νέοι άνθρωποι, μαθητές και προγραμματιστές καταθέτουν τις προτάσεις τους για εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Η οργανωτική επιτροπή αξιολογεί τις προτάσεις και οι καλύτερες ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του CityLab.

Οι 3 πρώτες ομάδες που θα διακρίνονται σε κάθε CityLab θα συμμετέχουν με τα έξοδα πληρωμένα στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει 28.06-01.07 στην Αθήνα, διεκδικώντας πλούσια βραβεία, δώρα και εμπειρία.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια στη Χαλκίδα, τη Κομοτηνή της Λαμία, τη Λάρισα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και τη Κω. Στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, την 1η Ιουνίου ακολουθεί το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ μέχρι τις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές εκδηλώσεις στα Χανιά, τη Τρίπολη, τη Σάμο, τη Σύρο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο και τα Τρίκαλα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στην Πύλο την Πέμπτη 24 Μαΐου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη διοργάνωση εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι, με τις ιδέες που καταθέτουν, προτείνουν συγκεκριμένες τεχνολογικές λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση.

«Το σημαντικότερο τεχνολογικό γεγονός υλοποιείται με την καθοριστική συμβολή της ΚΕΔΕ. Είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση και η συμμετοχή των νέων οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες συμβάλλουν στην εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές και ιδιώτες δίνουν δυναμικό παρών και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον περιορισμό του κύματος μετανάστευσης για το εξωτερικό. Η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή. Με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες καθιερώνεται η ΚΕΔΕ καθιέρωσε ως ετήσιο θεσμό το Μαραθώνιο Καινοτομίας».

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο κ. Γ. Τσιάμης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης και πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την εξέλιξη της προετοιμασίας τους Μαραθώνιου και υπογράμμισε ότι, όπως προκύπτει από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 16 πόλεις της χώρας, η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων και των ομάδων είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, θα συμμετέχουν πάνω από 85 ομάδες των 4 με 5 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μαραθώνιο Καινοτομίας θα βρείτε στη παρακάτω διεύθυνση: http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet