«Οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν χιλιάδες συμβασιούχους εκτός μονιμοποίησης»
Αυτοδιοίκηση

«Οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν χιλιάδες συμβασιούχους εκτός μονιμοποίησης»

Τη θέση ότι πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνταν στα τμήματα καθαριότητας και που παρά την ενισχυμένη μοριοδότηση στον πρόσφατο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ βρέθηκαν εκτός των πινάκων, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία τους.

Όπως επισημάνθηκε από την αντιπροσωπεία των συμβασιούχων το ποσοστό των συναδέλφων τους που εξασφαλίζει μία μόνιμη θέση μέσω της προκήρυξης του ΑΣΕΠ περιορίζεται περίπου στο 10%.

Ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συμβασιούχους συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση εδώ και τώρα.

«Ο εμπαιγμός των συμβασιούχων από το υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα την κυβέρνηση έχει ως συνέπεια από τη μία χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι και από την άλλη οι υπηρεσίες των δήμων να υπολειτουργούνμ καθώς δεν έχουν προσέλθει να εργαστούν σε αυτές  οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πάνω από το 40% των επιτυχόντων που εμφανίζονται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ δεν έχουν προσέλθει στα τμήματα καθαριότητας προκειμένου να ξεκινήσουν εργασία, καθώς αναμένουν την έκδοση των τελικών πινάκων.

«Αυτό που κατάφεραν τα συναρμόδια υπουργεία με τους χειρισμούς και τις ενέργειές τους είναι να αφήσουν ξεκρέμαστους του εργαζόμενους και να μείνουν οι υπηρεσίες των δήμων χωρίς προσωπικό.

»Έγκαιρα είχαμε επισημάνει στην κυβέρνηση τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων εξαιτίας αυτής της προβληματικής διαδικασίας και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Για άλλη μία φορά οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να πληρώσουν τον αποτυχημένο τρόπο λειτουργίας του χρεοκοπημένου συγκεντρωτικού κράτους. Η κυβέρνηση έστω και τώρα οφείλει σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημά μας και να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση που θα λύνει το πρόβλημα και θα τακτοποιεί τους συμβασιούχους. Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προκειμένου να μπορούν οι Δήμοι να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτείται έτσι ώστε να παρέχουν τις βέλτιστες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet