Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας η διασφάλιση φιλοξενίας όλων των παιδιών σε δημ. παιδικούς σταθμούς
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας η διασφάλιση φιλοξενίας όλων των παιδιών σε δημ. παιδικούς σταθμούς

To αίτημα να αποσταλεί εγκαίρως στην ΚΕΔΕ το σχέδιο της ΚΥΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» για το έτος 2019-2020, καθώς και το σχέδιο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης, διατυπώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπ. Εσωτερικών, A. Χαρίτση και την αναπληρώτρια υπουργό Koινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Η επιστολή κοινοποιείται στον κ. Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΚΤ και στον κ. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο ΕΕΤΑΑ Α.Ε.                 

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι στόχος είναι να υπάρξει ένα ικανό χρονικό διάστημα για τη διαβούλευση του προγράμματος, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ να το επεξεργαστεί και να καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της, με απώτερο σκοπό την έγκαιρη έναρξη και ομαλή λειτουργία του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των θέσεων των δομών.

Παράλληλα, επισημαίνει πως βασική προτεραιότητα της Αυτοδιοίκησης  όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε η διασφάλιση της φιλοξενίας όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις στις δομές φύλαξης του προγράμματος και σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζει ότι η ΚΕΔΕ ζητά τη διασφάλιση τουλάχιστον του ποσού των 250.000.000 ευρώ κατ΄ έτος για την κάλυψη όλων των θέσεων του προγράμματος.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή ο κ. Πατούλης ζητά να οριστεί σχετική συνάντηση με το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τη βέλτιστη λειτουργία των δημοτικών δομών φύλαξης παιδιών (Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet