Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα η αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο νόμος «Κλεισθένης» στη λειτουργία των Δήμων απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Γιώργου Πατούλη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, Λ. Κυρίζογλου, αφού ευχήθηκε στον κ. Πατούλη καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα, επισήμανε ότι η ΚΕΔΕ τα τελευταία χρόνια έδωσε πολλές μάχες με στόχο της ισχυροποίηση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνεδρίαση, κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Πατούλη, αποφασίστηκε να σταλεί σε όλους τους δημάρχους της χώρας, επιστολή με την οποία να τους ζητείται να αναφέρουν στην ΚΕΔΕ, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες Δήμων στις οποίες ανήκουν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του «Κλεισθένη».

Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, «να εντοπίσουμε τα σοβαρότερα ζητήματα που έχουν προκύψει, τις δυσλειτουργίες έτσι ώστε να διαβουλευθούμε με την κυβέρνηση τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης».

«Εμείς είχαμε πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει για τις σοβαρές αστοχίες και τα προβλήματα του νομοσχεδίου, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε», σημείωσε.

Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι απαιτείται ουσιαστική διοικητική μεταρρύθμιση και όχι «μερεμέτια».

Η ΚΕΔΕ ζητά την παράταση της προθεσμίας ένταξης στις 120 δόσεις των οφειλετών προς τους Δήμους

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τέθηκε το θέμα της λήξης στα τέλη Σεπτεμβρίου της προθεσμίας που έχουν οι οφειλέτες προς τους Δήμους να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από την κυβέρνηση την παράταση της προθεσμίας έως τα τέλη του χρόνου, με δεδομένο ότι μεσολάβησε η θερινή περίοδος και όσοι πολίτες επιθυμούν να ενταχθούν, δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet