Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε την ενημέρωση για την ορθή χρήση αντιβιοτικών & εμβολίων
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε την ενημέρωση για την ορθή χρήση αντιβιοτικών & εμβολίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης Εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Μοσχάτου την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), του οποίου ο Δήμος αποτελεί μέλος, και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Ομιλήτριες ήταν η κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, η κ. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, επιμελήτρια ΕΣΥ Α΄, παθολόγος λοιμωξιολόγος στην 4η Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και η κ. Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε στους παρευρισκομένους σχετικό εκπαιδευτικό υλικό και ο οδηγός εργασίας για παιδιά. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης, παιδαγωγικό και ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή καθώς και το σχετικό παιδικό βιβλίο «Ποιος παγίδευσε την Πένυ Κιλλίνη», το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας έγκριτους επιστήμονες που με  δράσεις σαν αυτές παράγουν πλούσιο κοινωνικό έργο. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας αλλά κυρίως των παιδιών και των εκπαιδευτικών λειτουργών είναι ύψιστης σημασίας για την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των πολιτών για αυτό και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις παρόμοιες προσπάθειες».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση δήλωσε: «Η προαγωγή της Υγείας πρέπει να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Η πρόληψη είναι στάση ζωής και προφυλάσσει από σημαντικές ασθένειες. Έτσι λοιπόν, η ενημέρωση για την ορθή κατανάλωση των αντιβιοτικών προς την εκπαιδευτική κοινότητα που εμπλέκεται καθημερινά στη ζωή των παιδιών κρίνεται αναγκαία, καθώς αφορά στη μετάδοση μηνυμάτων και υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών από τους αυριανούς ενήλικες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet