Γ. Πατούλης: Στο σημαντικό ζήτημα του AIDS δεν έχουν θέση οι φοβίες και οι προκαταλήψεις
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Στο σημαντικό ζήτημα του AIDS δεν έχουν θέση οι φοβίες και οι προκαταλήψεις

«Στο σημαντικό ζήτημα του AIDS δεν έχουν θέση οι φοβίες και οι προκαταλήψεις» δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Σε μήνυμα που απευθύνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος επισημαίνει τα εξής:

Από το 1988, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του  AIDS.

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η HIV λοίμωξη εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει περισσότερες από 35 εκατ. ζωές.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτείται επαγρύπνηση από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Είναι καθήκον όλων μας να στηρίζουμε όσους ασθενούν, αλλά και να εντατικοποιήσουμε πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα δεν έχουν θέση οι φοβίες και οι προκαταλήψεις. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Βασικός μας προσανατολισμός πρέπει να είναι η εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης με γνώμονα τη διαφύλαξη, προστασία  και προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και θα συνεχίσει, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα που υλοποιεί, να ενημερώνει συστηματικά και οργανωμένα τους πολίτες σε θέματα πρόληψης υγείας, να παρακολουθεί στόχους βελτίωσης των γνώσεων και των συμπεριφορών του κοινωνικού συνόλου αλλά και να ανακοινώνει όλες τις νέες εξελίξεις και τα δεδομένα σε βασικές ασθένειες.
Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμείνει υγιής πολίτης και ο ρόλος της Τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet