Γ. Πατούλης: Το κυνήγι «γαλάζιων φαντασμάτων» δεν ωφελεί κ. Σκουρλέτη
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Το κυνήγι «γαλάζιων φαντασμάτων» δεν ωφελεί κ. Σκουρλέτη

Αφορμή για αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε η πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔΕ να αποσυρθεί από τον διάλογο για τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας («Καλλικράτης»).

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στη Ν.Δ., ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, είπε: «Επιστρατεύει δυνάμεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου, όπως χθες έβαλε την ΚΕΔΕ να βγάλει ανακοίνωση».

»Μετατρέπετε έτσι έναν θεσμό, τον θεσμό της ΚΕΔΕ, που θα έπρεπε να στέκεται στο ύψος του, σε τι; Σε τι; Βάζετε τον κ. Πατούλη, ο οποίος συμμετέχει από τον έκτο μήνα του παρελθόντος έτους, σε μία συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”, να φεύγει στο παραπέντε. Τελικά, τι θυμήθηκε; Ότι είναι ο γαλάζιος συνδικαλιστής γιατρός και ο γαλάζιος δήμαρχος; Προστατεύστε τους ανθρώπους σας και τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε τη Ν.Δ. να συμβάλλει με τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του υπουργού.

 «Ο κ. Σκουρλετης οφείλει, αντί να κυνηγά “γαλάζια φαντάσματα” στη Βουλή, να παρουσιάσει επιτέλους τις θέσεις της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση. Ας συμπεριφερθεί επιτέλους ως υπουργός Εσωτερικών όλων των Ελλήνων και όχι ως κομματικός εκπρόσωπος μιας μικρής μειοψηφίας στην κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet