Δήλωση προέδρου ΠΕΣΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Αυτοδιοίκηση

Δήλωση προέδρου ΠΕΣΥΔΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), Γρηγόρης Γουρδομιχαλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με δήλωσή του τονίζει:

«Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), ως κατ’ εξοχήν φορέας παραγωγής και εφαρμογής περιβαλλοντικής πολιτικής, προτίθεται να συνδράμει τις νέες διοικήσεις των Δήμων στην ανάπτυξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προστασία του αστικού και φυσικού τους περιβάλλοντος και την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή.

»Παράλληλα, η προστασία του Όρους Αιγάλεω – του τελευταίου φυσικού αποθέματος της υποβαθμισμένης από κάθε άποψη Δυτικής Αθήνας – οφείλει να είναι προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτό, ο ΠΕΣΥΔΑΠ επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης του ολοκληρωμένου προγράμματος προστασίας του (αποκατάσταση Δ ΦΑΣΗΣ ΧΑΔΑ με απόβλητα αυξημένης φυσικής ραδιενέργειας, την πυροπροστασία, την αντιμετώπιση της παράνομης υλοτομίας, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και έρευνα). Ο ΠΕΣΥΔΑΠ καλεί την κεντρική διοίκηση και τη νέα περιφερειακή διοίκηση να στηρίξει τις δράσεις αυτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet