Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Αυξάνεται η λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους
Αυτοδιοίκηση

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Αυξάνεται η λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους

Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της εργασίας του, όπως μας ενημερώνει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πρόκειται για τον 50χρονο Σωτήρη Μπραχάλα, εργαζόμενο στη διεύθυνση Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, που – όπως αναφέρει το Δίκτυο – σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών δενδροκομίας στο χωριό Ρίζωμα.

Ειδικότερα, ο εργαζόμενος σκοτώθηκε όταν στη διάρκεια της εργασίας του ένα κλαδί άγγιξε στα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να «χτυπηθεί» από το ρεύμα και να χάσει τη ζωή του.

«Φτάνει πια. Όχι άλλοι νεκροί εργάτες στη διάρκεια της εργασίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο και προσθέτει:

«Απαιτούμε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συνάδελφος έχασε τη ζωή του, να διαπιστωθεί εάν είχαν παρθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας του. Να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν και κυρίως να παίρνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έτσι ώστε να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

»Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τις ευθύνες που έχουν κυβέρνηση, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες για τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας, για τα μέσα ατομικής προστασίας, που είτε δεν χορηγούνται είτε δεν είναι κατάλληλα είτε δεν χρησιμοποιούνται, για την εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, που αποτελούν τις βασικές αιτίες των εργατικών ατυχημάτων.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Σωτήρη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet