Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Θάνατος εργαζομένου στον Δήμο Κεφαλλονιάς
Αυτοδιοίκηση

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Θάνατος εργαζομένου στον Δήμο Κεφαλλονιάς

Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στους ΟΤΑ ήρθε να προστεθεί στη λίστα θανάτου εργατών στους δήμους την ώρα εργασίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αυτή τη φορά το εργατικό θανατηφόρο ατύχημα έγινε στον χώρο διαλογής απορριμμάτων ΧΥΤΑ που βρίσκεται στην περιοχή Πολλοστή, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Νεκρός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι 38χρονος Ηλίας Λυμπεράτος, πατέρας τριών παιδιών, που διέμενε στο χωριό Πόρος της Κεφαλονιάς και εργαζόταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας.

Ο άτυχος εργάτης προσπάθησε να επιδιορθώσει βλάβη σε μηχάνημα του χώρου διαλογής απορριμμάτων όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, καταπλακώθηκε από αυτό.

«Για εμάς δεν έχει καμία σημασία αν ήταν δημοτικός υπάλληλος ή εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρείας. Είναι εργαζόμενος και η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής μας γεμίζει θλίψη, πόνο και αγανάκτηση. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου» αναφέρει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, καλεί τον Δήμο Κεφαλονιάς, τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, να δώσουν εξηγήσεις κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε ο θάνατος του εργαζόμενου, εάν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και εάν παρέχονται τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, εάν η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ πληροί τους όρους και τηρεί τους κανόνες ασφαλείας στη διάρκεια των εργασιών.

«Σε κάθε περίπτωση ένας ακόμη νεκρός εργάτης μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση. Με  αγώνες τιμάμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. ΔΕΝ τους ξεχνάμε. Όταν η αδικία γίνεται καθεστώς, η αντίσταση και αγώνας είναι καθήκον όλων μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet