«Δασαμάρι SOS»: Διαφημιστικές πινακίδες του Δήμου Ραφήνας καταργούν τα πεζοδρόμια στο Πικέρμι
Αυτοδιοίκηση

«Δασαμάρι SOS»: Διαφημιστικές πινακίδες του Δήμου Ραφήνας καταργούν τα πεζοδρόμια στο Πικέρμι

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών «Δασαμάρι SOS» καταγγέλλει την τοποθέτηση διαφημιστικής πινακίδας έξω από παιδική χαρά και δίπλα σε στέγαστρο στάσης τοπικής συγκοινωνίας στον Δήμο Ραφήνας, τονίζοντας ότι εγκυμονεί κινδύνους για παιδιά και γονείς.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία σημειώνει:

Η διαφημιστική πινακίδα της φωτογραφίας βρίσκεται έξω από την παιδική χαρά της οδού Πίνδου (στη Διώνη). Τοποθετήθηκε πρόσφατα (άδεια τοποθέτησης με την απόφαση 189/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας), κάθετα στο πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος του.

Πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και οι γονείς με τα παιδικά καρότσια που πηγαίνουν στην παιδική χαρά (πρόκειται για παράνομη παιδική χαρά που παραβιάζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών, μιας και αναγκάζονται οι πεζοί να κατεβαίνουν στον δρόμο), ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου από την πινακίδα στέλνει στα παιδιά και ένα αντιπαιδαγωγικό μήνυμα… κυκλοφοριακής αγωγής.

Δίπλα στην πινακίδα υπάρχει στάση-στέγαστρο τοπικής συγκοινωνίας που ήδη καταλαμβάνει το μισό τμήμα του πεζοδρομίου και η πινακίδα μοιάζει να έχει τοποθετηθεί εκεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στη στάση και να κρύβει την ορατότητα σε όσους περιμένουν το λεωφορείο της τοπικής γραμμής.

Επιπλέον, η πινακίδα είναι τοποθετημένη δίπλα στις γραμματοθυρίδες όπου οι κάτοικοι σταματάνε συχνά με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται κίνδυνος για ενήλικες και παιδιά, να δυσχεραίνεται το άνοιγμα των θυρών των αυτοκινήτων και έτσι να δημιουργείται άλλο ένα εμπόδιο στο πεζοδρόμιο.

Με τη συγκέντρωση όλων των παραπάνω κατασκευών και εγκαταστάσεων ο χώρος του πεζοδρομίου έχει πλέον συρρικνωθεί και ο χώρος που αντιστοιχεί στους πεζούς έχει καταστεί μη λειτουργικός και απροσπέλαστος.

Αυτά εν έτει 2018 σε έναν à la Μπουρνέζικο δήμο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet